Gradski stan za osmeroclanu obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Umag dodijelio je osmeroclanoj obitelji Funtak stan od 54 cetvorna metra u novouredenoj zgradi u naselju Cepljani, za što se službena primopredaja planira obaviti iduci tjedan. Supružnici Funtak imaju šestero malodobne djece, a prostor u kojem trenutno žive neprimjeren je što se tice površine i higijenskih uvjeta.

Marina Funtak, kako smo saznali u gradskoj upravi, povremeno radi, poglavito sezonske poslove, a suprug Zdenko je nezaposlen, usto i narušenog zdravlja. Buduci da mjesecni prihodi obitelji nisu dostatni za samostalno rješavanje stambenog pitanja, Grad im je to riješio na temelju odluke o davanju gradskih stanova u najam.

Obitelj koristi i pogodnosti po odluci o socijalnoj skrbi - Grad je preuzeo obvezu placanja troškova smještaja djece u vrticu, zatim izdatke vezane za topli obrok u osnovnoj školi, a isplacuju se i jednokratne novcane pomoci iz proracuna i donacija koje prikupljaju udruge koje se bave humanitarnom djelatnošcu.

Uredenje stana osigurala je tvrtka Istraturist jer je gospoda Funtak njihova zaposlenica, doznali smo u Gradu.

Glas Istre je o ovoj obitelji, koja živi u jednoj baraci s dva mala sobicka, u tzv. Biafri - radnickom naselju u Katoru, vec izvještavao u predbožicno vrijeme 2008., kada su se lokalne udruge i ustanove udružile i organizirale dobrotvornu akciju. Prikupljenim novcem kupljeni su plinski štednjak, boca plina, odjeca za djecu i niz drugih potrepština.


Podijeli: Facebook Twiter