Gradski kljuc u rukama Koserice Trukinjice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maškarana skupina Labinjonska kompanija - domoca folšarija u subotu je Labinštinu uvela u karnevalsko doba simbolicno preuzevši vlast u gradu. Gradonacelnik Tulio Demetlika predao je gradski kljuc Koserici Trukinjici, premijerki koja je u Labin došla "zapret se ca još dela".

Prethodno se odigrao još jedan politicki cin: clanovi Farabuta, neformalanog Folšarijinog podmlatka, predali su štafetu drugu Titu. Ucinili su to odjeveni u pionire i zaklinjuci se da ce "marljivo uciti, a poslije možda i raditi". Pust Hoody Iveee obješen je na procelje gradske palace gdje ce ostati do spaljivanja 5. ožujka.





U maškaranom ludovanju na Titovom trgu sudjelovalo je tristotinjak maškara. Glavninu su cinili gosti iz Primorsko-goranske županije: Šapjanske maškare, Krimejske maškare, Pust Mošcenice, zvoncari iz Žejana i oni sa Zameta, odakle je stigla još jedna maškarana skupina te Pehlinska gospoda.

Glazbenu potporu pružao je Gradski orkestar, a program je vodio Folšarijin celnik Darko Batelic Pipica.

Nakon preuzimanje vlasti slijedio je Labinjonski dir. Vesela povorka je najprije pošla u Koromacno gdje su im se pridružile tamošnje maškare, a odatle ih je put vodio u Nedešcinu i potom u Cepic gdje su Cepljonske maškare i maškare iz Kožljaka priredile maskenbal.


Podijeli: Facebook Twiter