Gradski direktori u skladu s ugovorom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U anonimnom pismu, koje je veceras tijekom aktualnog sata pulskog Gradskog vijeca procitala HDZ-ova vijecnica Lovorka Tomicic, istice se da je direktor Vodovoda Aurelio Buic u vrijeme krize odlucio dati 500 tisuca kuna za tiskanje fotomonografije, da koristi privatni automobil 24 sata dnevno, pa i za odlaske u šoping preko granice i na skijanje u Austriju, te da uskracuje radnicima prava iz Kolektivnog ugovora, dok istovremeno on i njegovi menadžeri imaju 13, odnosno po 11 tisuca kuna placu.

- Automobil sam koristio 24 sata prema ugovoru sklopljenom s Nadzornim odborom, ali je zbog krize donesena odluka da od 1. srpnja vratim automobil i ne koristim ga više 24 sata dnevno. Fotomonografija, cija je izrada povjerena tvrtki Reprezent, koštat ce izmedu 150 i 200 tisuca kuna, od cega ce izradivacu pripasti 120 tisuca, a ostalo je namijenjeno autorskim honorarima. Prava iz Kolektivnog ugovora dogovarat cemo s Gradom, odgovorio je direktor Aurelio Buic.

Prema odgovoru procelnika Erika Lukšica, kolektivno pregovaranje sa sindikatima iz gradskih trgovackih društava zapocet ce 28. lipnja, a za ustanove (dvije iz predškolskog odgoja i tri iz odsjeka za kulturu) tjedan dana nakon toga. Poradit ce se na uskladivanju osnovica placa i koeficijenata.

Na upit vijecnika IDS-a Ardemia Zimola što je dosad ucinjeno na cišcenju divljih odlagališta i gradskih šumica nadležni procelnik za prostorno uredenje Giordano Škuflic odgovorio je da je projekt cišcenja zapoceo 2004. godine, kada su bila 53 evidentirana deponija, a danas ih je 19.

Nastojat ce kandidirati taj projekt za fondove Europske unije. Govoreci o cišcenju šumica koje su zbog lanjskog snijega ove godine poprilicno devastirane rekao je da su prioriteti lokacije iza škola Vidikovac i Šijana te šetalište Lungomare. I tu ce kroz europski fond IPA pokušati ishoditi dodatna sredstva.

Pitali su…


Jadranka Cernjul (IDS):
Što se dogada s kupalištima Stoja i Valkane?

Branislav Bojanic (direktor Pulaparkinga):
Od danas pocinje naplata na kupalištu Stoja, a Valkane se ne naplacuju vec se ulaz dopušta samo vozilima s oznakom invalidnosti.

Bruno Nefat (NL Plinio Cuccurin):
Koci li Grad privatizaciju Nogometnog kluba "Istra 1961."?

Boris Miletic (gradonacelnik):
Ne. Podržavam taj projekt. Kada klub izradi prijedlog za privatizaciju, on ce doci na Gradsko vijece. Jedinica lokalne samouprave je dužna osigurati i sredstva za privatizaciju pa ce i to doci pred vijecnike.


Podijeli: Facebook Twiter