Gradske place nagriza kriza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema novoj zakonskoj regulaciji, placa gradonacelnika i njegovih zamjenika mora se obracunavati po novom koeficijentu. Medutim, znacajnije izmjene nece biti jer, kako je receno na konferenciji za novinare gradskih celnika, umjesto dosadašnje place od 15.580 kuna, gradonacelnik ce dobivati 15.300, a njegovi zamjenici, umjesto 13.190, 13.140 kuna. Doduše, placa im je dosad bila umanjena deset posto, što znaci da su dobivali 14 tisuca, odnosno 11.800 kuna, ali se trenutno ipak premišljaju hoce li to umanjenje zadržati i ubuduce.

- Htjeli smo biti primjer drugima i zbog recesije si smanjili place deset posto. No, koliko sam vidjela, nitko nas baš zbog toga nije hvalio, a bojim se da nismo baš bili ni primjer drugima jer nas nitko nije slijedio. Osim toga, naknadno je uveden harac, a uskoro stupa na snagu i nova odluka o obracunavanju poreza... pa cemo vjerojatno od tog umanjenja odustati, pojasnila je dogradonacelnica Vera Radolovic.

U nastavku je gradonacelnik Boris Miletic pojasnio akte koje je donio u periodu od 18. do 28. svibnja, od kojih neki, poput odluka o sklapanju ugovora za drugu fazu izgradnje gradskog stadiona, idu na konacno usvajanje na Gradsko vijece.

Dodao je, takoder, da su jednim aktom predvidjeli novi oblik pokretnih naprava, i to takozvani montažni plažni objekt - šank, kojim ce nastojati obogatiti postojecu ponudu u gradu.

Zanimljivo je izdvojiti i razvrgnuce suvlasnicke zajednice nad nekretninama koje je Grad imao u posjedu zajedno s Frankom Percanom, a radi izgradnje parkirališta kod gradskog groblja za što je ishodovana lokacijska dozvola.


Podijeli: Facebook Twiter