Gradske investicije - poticaj obrtništvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj komunalnoj palaci u cetvrtak je organiziran prijem u povodu 45. godišnjice postojanja pulskog Udruženja obrtnika. Delegaciji obrtnika predvodenoj predsjednikom Udruženja Vitomirom Papom cestitke je uputio gradonacelnik Boris Miletic.

- Obrtnici su najžilaviji dio gospodarstva i ponosni smo na pulsko udruženje i dosadašnju kvalitetnu suradnju. Znamo da je ekonomska situacija teška, no upravo smo stoga podmetnuli leda te smo i ove godine osigurali znacajna sredstva koja cemo usmjeriti u nove investicije, rekao je Miletic i napomenuo da su upravo investicije jedini izlaz iz krize.

Dodao je da ce od gradskih investicija, poput gradnje Ipsilona, kanalizacije i projekta lucice Delfin neposredno imati koristi svi obrtnici, kao i društvo u cjelini.

Pap je napomenuo da se obrtnici, poput svih, danas suocavaju s krizom, no bore se. Važno je, istaknuo je Pap, na koji se nacin Grad Pula postavi prema obrtnicima jer se prema tom modelu onda postave i opcine. Izrazio je žaljenje što se od pocetka krize u zemlji zatvorilo oko 10 tisuca obrta, a izgubljeno je 25 tisuca radnih mjesta.

O problemima u pojedinim sekcijama govorio je tajnik Udruženja Sergio Stupar, koji je istaknuo da pulsko udruženje trenutno broji 2.697 obrtnika, no nažalost primjecuje se stagnacija i pad broja obrtnika u posljednje dvije godine. Najteže je, rekao je Stupar, u proizvodnoj i trgovinskoj djelatnosti, u gradevini i ribarstvu.

- Ne promijeni li se išta u iducih godinu i pol dana, bojim se da ce situacija biti još gora, rekao je Stupar. Medutim, izrazio je nadu da ce situacija krenuti nabolje, a dobru šansu za oživljavanje obrtništva vidi upravo u gradskim investicijama. 


Podijeli: Facebook Twiter