Gradska vlast ne odustaje od nepotizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Rovinja Giovanni Sponza i dalje nastavlja s privatiziranjem web stranica Grada neobjavljivanjem našeg priopcenja na njegov napad na našeg vijecnika Raoula Privileggija, rekao je na konferenciji za novinare rovinjske Ladonje Marko Srecec. Podsjetio je da je kao udruga gradana Ladonja ispunila obecanje, prikupila i podijelila više od sto paketa rovinjskim umirovljenicima. Uz to njihovih dodatnih dvjesto paketa podijelio je Caritas.

- Mi smo kao udruga uspjeli organizirati ono što je Grad radio prošlih godina. Gradski celnici se medutim nisu odrekli bogatog blagdanskog domjenka za veci broj osoba u jednom rovinjskom restoranu. Time su pokazali bahatost i nepoštenje, a da su iskreno solidarni, kako se deklariraju, mogli su taj trošak usmjeriti onima kojima je potrebnije, rekao je Srecec.

Predsjednik rovinjske Ladonje Ivo Uccio Miletic podsjetio je da su prije mjesec dana upozorili gradonacelnika da se pozabavi nepotizmom, zapošljavanjem rodbinski povezanih osoba i davanjem prednosti podobnima pri dobivanju poslova u Gradu.

- Jasna je netransparentnost u skriveno objavljenom natjecaju za procelnike, koji se pojavio na web stranicama Grada i u Narodnim novinama u blagdanskim danima oko Božica i Nove godine. Termin i natjecaj su podešeni onima koji su vec vršitelji dužnosti procelnika na placi iz proracuna Grada Rovinja i njegovih gradana, ukazao je na novi primjer nepotizma Miletic.

Naglasio je da u Ladonji ne ulaze u sposobnost podobnih, mahom rodbinski povezanih, ali smatraju da bi se natjecaji za zapošljavanje na tako odgovornim radnim mjestima trebali objaviti u povoljnijem terminu i u dnevnom tisku, kako bi bili dostupni svim gradanima.

- Nije ovo prvi put da Grad pogoduje podobnima i u zapošljavanju i u davanju poslova. Ide se toliko daleko, da se nakon izbora namještenih kandidata organizira i tobožnja provjera njihovih znanja i vještina, da bi se time zadovoljio zakon i onemogucile žalbe. I u ova dva primjera - poklon paketa i domjenka te natjecaja za procelnike, pokazuje se tko skriva istinu i tko koga laže, zakljucio je Miletic, aludirajuci na napad gradonacelnika Sponze na vijecnika Raoula Privileggija.


Podijeli: Facebook Twiter