Gradska uprava stalno radi, dok oni stalno lažu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Politicke igre pulskog ogranka Ladonje bile su tema konferencije za novinare pulskog ogranka IDS-a, koji je reagirao na izjave gradskog vijecnika Ladonje Mauricija Licula. Na konferenciji su govorili Vater Boljuncic, predsjednik pulskog IDS-a, procelnik odjela komunalnog sustava Damir Prhat u svojstvu clana predsjedništva pulskog IDS-a te tajnik Edi Gobo.

- Vladajucu koaliciju IDS-SDP-a proziva se za kredibilitet, kupnju glasova, netransparentnost i nepoštivanje zakonskih odredbi. Prozivanja i laži konstantno se ponavljaju, a udruga Ladonja bi se trebala zapitati gdje joj je kredibilitet kada se njezin celnik Plinio Cuccurin preselio u Pulu samo za izbore. Usto, je li udruga ili stranka, za koje su tvrdili da su prošlost, poceo je izlaganje Boljuncic, istaknuvši da aktualna gradska uprava povjerenje dobiveno na izborima opravdava realizacijom predizbornog programa, dok Ladonja upravljanje gradom vidi kao borbu za vlast i neprekidno vrijedanje, što postaje dosadno.

Buduci da je tema prozivanja Ladonjinog vijecnika bio javni natjecaj za održavanje javne rasvjete, procelnik Prhat istaknuo je da Grad sve takve postupke izvodi sukladno zakonskim propisima poštujuci transparentnost i tržišno nadmetanje.

- U prilog tome ide i mali broj žalbi na natjecaje te cinjenica da su žalbe uvijek odbijene kao neosnovane. Komunalna djelatnost održavanja javne rasvjete provodi se sukladno odluci iz 2008. godine i natjecaj tocno navodi nacin i mjerila iz te odluke. Odabir ce donijeti Gradsko vijece kojemu ce se prezentirati sva dokumentacija, a vijecnik poput Licula to bi trebao znati jer ovako iznosi laži i demagogiju. Svoju nekompetentnost pokriva lažima, a u laži su kratke noge i narast ce mu nos kao Pinokiju. Gradska uprava stalno radi, dok oni stalno lažu, rekao je Prhat, koji je pojasnio da je natjecaj raspisan nakon što je dosadašnji izvodac, pulska Elektroistra, odustao od tog posla pa se traži jednako kvalitetan ili više manjih izvodaca.

Na pitanje zbog cega smatraju da se Licul direktno obrušio na gradonacelnika, IDS-ovi predstavnici nagadaju da je to vjerojatno stoga što želi postati gradonacelnik, ali i da je to cesto cinio putem Gradskog vijeca te da se dobro zna tko je bio protiv izgradnje škole, stadiona, plinofikacije. Ladonja vec mjesecima, rekao je Gobbo, napade usmjerava na istaknute gradonacelnike u Istri, prvo rovinjskog Giovannija Sponze, sada Borisa Miletica, a sutra vjerojatno nekog drugog pa ocito blate dokazani kadar koji bi mogao zauzeti znacajnu ulogu na županijskoj razini. (G. ROJNIC)


I SDP reagirao

Slijedom izrecenog na tiskovnoj konferenciji vijecnika Ladonje Mauricija Licula, SDP kao koalicijski partner koji je zajedno s IDS-om dobio povjerenje gradana za upravljanjem gradom, protivi se iznošenju neistinitih, neprovjerenih, neargumentiranih i paušalnih ocjena o radu gradske uprave i njenih zaposlenika.

Ataci na gradonacelnika Borisa Miletica i "opsjednutost" njime nisu novina u medijskim i inim istupima vijecnika Licula te to doživljavamo kao politicku borbu, na žalost i vrlo cesto, s "udarcima" ispod pojasa i ispod svakog dostojanstva.
Stavovi SDP-a o korupciji i predanost u borbi protiv ove rak-rane hrvatskog društva su poznate javnosti i u temeljima samog SDP-a, stoga osudujemo izjave o radu gradske uprave kojima se insinuira navedeno jer da postoje ikakvi dokazi o istom, suradnje IDS-a i SDP-a u gradu ne bi niti bilo.

Što se tice gradana na koje se vijecnik Licul poziva, oni su svoje mišljenje o radu ove gradske uprave rekli na izborima. U konacnici pozivamo vijecnika Licula da iznese dokaze svojih tvrdnji, kad su u pitanju nepravilnosti u javnoj nabavi, u protivnom, kao minimum, ocekujemo njegovu ispriku svim zaposlenicima gradske uprave koji odgovorno i strucno obavljaju svoj posao.

Zakonitost postupanja u obavljanju poslova te transparentnost u radu gradske uprave su vrijednosti za koje se SDP zalaže od prvog dana, a to ce ciniti i ubuduce jer za to nema alternative. (Vera Radolovic, potpredsjednica Gradskog odbora SDP-a Pule)


Podijeli: Facebook Twiter