Gradska priznanja poduzetnicima i uspješnim sugrađanima

Ovogodišnji laureati uz gradonačelnika Klaudia Vitasovića i predsjednika Gradskog vijeća Corrada Ghiralda (N. LAZAREVIĆ)
Ovogodišnji laureati uz gradonačelnika Klaudia Vitasovića i predsjednika Gradskog vijeća Corrada Ghiralda (N. LAZAREVIĆ)

Tvrtke Villa Letan iz Peroja i Indi iz Vodnjana ovogodišnji su dobitnici nagrade i statuta Grada Vodnjana, što im je jučer uručeno na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u novouređenom sjedištu Zajednice Talijana u Galižani. Bili su tu brojni predstavnici političkog i društvenog života, a među njima Ivan Jakovčić, Valter Drandić, Furio Radin, istarski (grado)načelnici te predstavnici pobratimljenih gradova, da bi proslavili Dan grada Vodnjana i blagdan sv. Lovre, jednog od njegova tri zaštitnika.

Brojni uzvanici

Ante Volarević, vlasnik Ville Letan, nagrađen je za izniman doprinos turističkom razvoju ovog kraja s obzirom da se njegov hotel s četiri zvjezdice afirmirao u Hrvatskoj i inozemstvu u 15 godina svog djelovanja. Bruno Nefat, vlasnik, i Ines Vlahović, direktorica Indija, nagrađeni su za izniman doprinos razvoja gospodarstva s obzirom da su znatno unaprijedili tvrtku osnovanu prije 25 godina kao trgovinu elektromaterijala, a danas broje više od 50 tisuća artikala i osim trgovine u Vodnjanu imaju ih i u drugim gradovima.

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović dodijelio je i četiri zahvale uspješnim mladim sugrađanima. Lara Kliba je osvojila niz medalja na domaćim i međunarodnim judo natjecanjima; Elizabeta Vitasović je postigla iznimne rezultate u triatlonu, Bruno Blašković u plivanju, dok je Luka Buršić osvojio brojna priznanja u mnogim školskim predmetima, a uz to je i odličan pijanist. Gradonačelnik je zahvalu uputio i Savu Kapi iz Crne Gore zbog povezivanja perojskih Crnogoraca s njihovim sunarodnjacima u matičnoj domovini. Kako Savo Kapa nije došao na svečanost zbog zdravstvenih problema, u njegovo je ime zahvalu primio Mihailo Škoko, predsjednik Društva perojskih Crnogoraca "Peroj 1657".

Parkirališta i u Galižani

Navodeći uspjehe Grada, Vitasović je nabrojao na desetke realiziranih investicija i otkrio da uskoro kreću s naplatom parkiranja na području Vodnjana te da će tako prikupljen novac uložiti u uređenje javnih površina. Naglasio je da će mještanima ponuditi povlaštene parkirne karte. Vitasović je otkrio da i u Galižani planiraju izgraditi parkirališta "Lumel II" i "Oltra l' Torcio". (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter