Gradska blagajna punija za 218 tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula prodao je ili prodaje kroz dva natjecaja ukupno 90 nekretnina, od cega cetiri stana (ili suvlasnickih dijelova stana), 54 poslovna prostora te 32 garaže. Od toga je sedam nekretnina vec pronašlo svoje nove vlasnike za što je Grad prihodovao 218 tisuca eura. Preostale nekretnine ce se prodati ukoliko prijedlog usvoji Gradsko vijece.

Nove vlasnike pronašla je garaža od 15 cetvornih metara u Zadarskoj 47 koju je za šest tisuca eura kupila Romana Jelovcan, dok je stan površine 26,5 kvadrata kupio Radenko Inic za 14.268 eura. Polovicu stana u Rakovcevoj 36, površine 70 kvadrata, kupila je Marija Klicic za 26.275 eura, dok je polovicu stana u Rakovcevoj 44, površine 31 cetvorni metar, kupila Eva Jelic za 7.788 eura.

Tihorad Bonjaj kupio je stan u Vitezicevoj 48 površine 45 cetvornih metara za 29.455 eura, dok je Slavica Maricevic kupila dvije trecine suvlasništva stana u Kandlerovoj 19, površine 28,6 kvadrata, za 23.521 euro. Najvišu cijenu, 111 tisuca eura, platio je Haliti Nuriši za suvlasnicki udio 37/80 poslovnog prostora na adresi Sergijevaca 45, površine 80 cetvornih metara.

Drugi natjecaj obuhvatit ce prodaju 31 garaže i 52 poslovna prostora. Površine garaža krecu se od 10 do 33 cetvorna metra, a površine poslovnih prostora od 26 do cak 1.325 kvadrata koji se nalaze u prostoru bivše vojarne Vladimir Gortan u Šijani, na adresi Trg 1. istarske brigade od broja 1 do broja 17.

Sve nekretnine prodat ce se sadašnjim zakupcima koji uredno ispunjavaju svoje obaveze i podnesu zahtjev za kupnjom u roku tri mjeseca od objave ove odluke u Narodnim novinama. Zahtjevi se predaju u pisarnicu Grada Pule u uredovno radno vrijeme, ili poštom, na adresu Grada Pule, Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, Odsjek za imovinu.

U obrazloženju odluke navodi se da se poslovni prostori mogu prodati bez javnog natjecaja dosadašnjim zakupcima, a nekretnine se prodaju jer je Grad ocijenio da mu nije u interesu zadržavati ih u vlasništvu. U popis nekretnina za prodaju nisu uvrštene one na atraktivnim lokacijama od kojih Grad kontinuirano ostvaruje znacajan prihod te one koje se nalaze u zakupu manje od pet godina.

Vecina zakupaca poslovnih prostora u bivšoj vojarni Vladimir Gortan uložila je 1996. godine znacajna sredstva za privodenje prostora namjeni, što se dugorocno prebija sa zakupninom. Vecina njih iskazala je interes, navodi se u obrazloženju, za kupnjom prostora na podrucju koje je uspješno prenamijenjeno iz vojne u civilnu namjenu. Prodajom tih prostora sprijecilo bi se smanjenje broja poslovnih subjekata na tom podrucju. Zakupci koji ne budu željeli kupiti prostor moci ce nastaviti koristiti prostor putem zakupa. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter