Gradovi i Županija dogovaraju se o Hitnoj pomoći

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Na Koordinaciji istarskih gradonačelnika prihvaćen je protokol o zajedničkom postupanju Zavoda za hitnu medicinu i Istarskih domova zdravlja u pružanju zdravstvene zaštite u hitnim slučajevima, priopćeno je danas iz Županije. Na taj način želi se otkloniti mogućnost da pacijenti naiđu na zatvorena vrata Hitne medicinske službe.

Župan Valter Flego napominje da su dvije ustanove, Istarski domovi zdravlja i Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, razradile rasporede dežurstava za svaku ispostavu u županiji. Protokolom su propisani postupci kojima bi se u najkraćem mogućem roku formirala ekipa za pružanje hitne medicinske pomoći.

Župan Istarske županije rekao je da su se svi gradonačelnici usuglasili da će na svojem području izvidjeti mogućnost formiranja dodatnih timova Hitne medicine po uzoru na Grad Poreč, uz samostalno financiranje.

Na koordinaciji su se gradonačelnici također usuglasili oko plaćanja svih obveza gradova i općina za 2013. godinu, kao i zaostataka iz 2012. godine Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije, a temeljem potpisanih ugovora, te je za vjerovati da će zaostaci u prihvatljivom roku biti podmireni. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter