Gradonačelnik traži najbolje rješenje za Galebove stijene

Galebove stijene ostat će netaknute (D. ŠTIFANIĆ)
Galebove stijene ostat će netaknute (D. ŠTIFANIĆ)

Kako saznajemo, početkom tjedna gradonačelnik Boris Miletić sastao se u Komunalnoj palači s Borisom Stermotićem i Jelenom Cvek Terlević, predstavnicima građana koji su pokrenuli i organizirali potpisivanje peticije protiv devastiranja Galebovih stijena. Razgovaralo se o želji građana da se Galebove stijene sačuvaju onakve kakve jesu i spriječe komercijalni sadržaji.

Bez beach bara

Kako su sa sastanaka izvijestili predstavnici građana, Miletić je iskazao žaljenje što nije pravovremeno uvidio značaj lokaliteta za Puljane u smisli važnosti ostanka Galebovih stijena upravo onakvih kakve su bile cijelo vrijeme, bez beach bara i dodatnih sadržaja, iako je namjera bila priuštiti dodatne sadržaje koje se Gradu učestalo spočitavaju. U priopćenju na Facebook grupi "Galebove stijene" navodi se da gradonačelnik ne želi ići protiv volje brojnih građana te je obećao da će poduzeti korake i iznaći način da se Galebove stijene zaštite. Također, ističu da gradonačelnik poziva građane da predlože i eventualne druge važne lokacije za koje bi željeli jednaku zaštitu kako bi se ovakvi slučajevi pravovremeno izbjegli pa će, stoga, uskoro biti pokrenuta stranica na kojoj će se moći objaviti prijedlozi o lokalitetima te, prema tim prijedlozima, složiti anketu za glasanje o prioritetima.

Od gradonačelnika smo saznali da je sastanak koji je održao s predstavnicima građana zapravo rezultat javne tribine "Vi pitate, Boris odgovara", nedavno organizirane u Circolu.

Informirati se na vrijeme

- Zbog same važnosti teme i ograničenog vremena trajanja tribine, gospodinu Stermotiću sam obećao sastanak i to sam obećanje i održao. Svi dokumenti i odluke koje Grad Pula donosi javno se objavljuju i dostupni su u svakom trenutku na službenim web stranicama Grada pa je tako javno objavljen i Plan upravljanja pomorskim dobrom za 2016. Također, kroz sve naše kanale komunikacije s građanima, redovito pozivamo građane da nam se jave i da svojim prijedlozima utječu na donošenje odluka. Stoga sam na sastanku izrazio žaljenje što se unatoč činjenici da je Plan javno objavljen, reakcija uslijedila tek nakon početka uređenja tog područja. Zaista bih volio da ubuduće budemo proaktivni, odnosno da na vrijeme reagiramo na takve i slične situacije. Mislim da je ključno, a to sam ponovio i na sastanku, da se sva zainteresirana javnost na vrijeme informira da bi mogli imati što kvalitetnije planove koji će zadovoljiti potrebe svih naših sugrađana. Na kraju, iskazao sam spremnost zauzeti se i razgovarati s nositeljem koncesijskog odobrenja po povratku resornog pročelnika s godišnjeg odmora da bi iznašli rješenje mirnim putem, a na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana, rekao je gradonačelnik Miletić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter