Gradonacelnik Pule oštro osudio vandalizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula pridružio se osudama jucerašnjeg incidenta u kojem je u Scalierovoj ulici išarano vozilo somborskih registarskih oznaka neprihvatljivim znakovljem.

Gradonacelnik Boris Miletic istaknuo je da unatoc izoliranom incidentu nisu prazne izjave da je Pula multietnicka sredina koja njeguje toleranciju i kulturu dijaloga.

- Rezultat je to sustavnog rada svih nas u Puli i Istri. Iznimno smo ponosni na postignutu razinu suradnje medu svim etnickim zajednicama u Puli i necemo dopustiti šacici barbara da svojim nepromišljenim postupcima to na bilo koji nacin ugroze. Ocekujem da ce nadležne institucije pronaci i sankcionirati pocinitelje.

Ovdje je u pitanju usamljeni incident, a Pula i Istra ce i dalje razvijati kulturu dijaloga te jamciti osjecaj sigurnosti svim gradanima i posjetiteljima, oštar je bio Miletic i dodao da je uvjeren da njegovo mišljenje dijeli i velika vecina gradana Pule.

- Grad Pula miroljubivo je, otvoreno i prijateljsko okruženje koje s dobrodošlicom prihvaca sve goste, što dokazuje i iznimno dobra posjecenost naših kulturnih manifestacija koje iz godine u godinu privlace u grad sve više posjetitelja iz Srbije, rekao je Miletic.

Izrazio je nadu da ovaj dogadaj nece obeshrabriti goste iz susjednih zemalja koji se posljednjih godina sve više vracaju ljetovanju u Puli i Istri, što Grad toplo pozdravlja.

Policija i dalje intenzivno traga za vandalima koji bi se mogli dovesti u vezu s oštecenjem vozila. Ujedno se mole gradani koji raspolažu s korisnim saznanjima o incidentu da se jave u prostorije policijske postaje ili na telefone 532-628, 532-629 ili 192. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter