Gradonačelnik posjetio dječji ljetni kamp na Fratarskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas dječji ljetni sportski kamp na Fratarskom otoku koji svake godine u ljetnim mjesecima okuplja 100-tinjak djece od 5 do 12 godina.

„Dječji ljetni sportski kamp je jedna zaista hvalevrijedna inicijativa naše Sportske zajednice kojoj je Grad Pula pokrovitelj je djeci u slobodno vrijeme pruža mogućnost da uživaju u boravku u prirodi te da se pod stručnim nadzorom i bezbrižno mogu baviti sportom i rekreacijom. Fratarski otok jedinstven je primjer u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire, gdje naši sugrađani mogu ljetovati po vrlo prihvatljivim cijenama“, kazao je prilikom obilaska ljetnog kampa pulski gradonačelnik.

Dječji ljetni sportski kamp koji se održava u tri turnusa po deset dana, djeci školske dobi omogućava sudjelovanje u raznim sportskim natjecanjima putem kojih mogu spoznati važnost ekipnog takmičenja, uključenosti, druženja i stvaranja novih prijateljstva te se ujedno promiče sport kao glavnog čimbenika zdravog načina života. Naime, pored poticanja sportskih aktivnosti, djeca usvajaju nova saznanja i vještine, razvijaju ljubav prema sportu i ekologiji, razvijaju motoričke sposobnosti te stječu odlučnost, upornost, moralnost i kreativnost. Prema riječima voditelja kampa Branka Uležića, djeca i ove godine imaju priliku naučiti  tehnike plivanja, ronjenja, disanja, zarona u apneji i skokova u vodu. Uče o orijentaciji na moru i u prirodi, uče veslati u kajaku i jedriti u jedrilici klase Optimist te se zabavljaju i igrajući razne sportske i društvene igre.

Polaznici posljednjeg ovogodišnjeg turnusa koji traje do 11. kolovoza, nisu krili oduševljenje te su s gradonačelnikom podijelili brojna pozitivna iskustva te su pozvali svoje vršnjake da se iduće godine odazovu pozivu i budu dio dječjeg kampa. 

Pokrovitelj dječjeg ljetnog sportskog kampa je Grad Pula, a organizator je Sportska zajednica Grada Pule dok su suorganizatori RSD Uljanik te Fratarski d.o.o..



Podijeli: Facebook Twiter