Gradonačelnik Pazina prozvan za sukob interesa

Renato Krulčić (M. R.)
Renato Krulčić (M. R.)

Gradonačelnik Pazina Renato Krulčić nije u potpunosti ispunio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ukazala je na aktualnom satu Gradskog vijeća Patricia Antolović (Milohanićeva nezavisna lista).

Na nedavni se natječaj za sufinanciranje programa obnovljivih izvora energije u kućanstvima Grada Pazina javila gradonačelnikova supruga, s kojom je suvlasnik aplicirane obiteljske kuće, na što je Krulčić zatražio mišljenje povjerenstva koje mu je kao dužnosniku preporučilo da na internetskim stranicama Grada i drugim lokalnim medijima objavi činjenicu da sudjeluje u natječaju. Antolović je na aktualnom satu Gradskog vijeća konstatirala da to nije učinio, na što joj je ljutito odgovorio da se on nije prijavio na natječaj niti aplicirao dokumentaciju.

Izvjesni gradonačelnikov propust benigan je s obzirom na to da su svim pravovaljanim podnositeljima prijava na "energetski natječaj", točnije njima 27-ero, uključujući njegovu suprugu, odobreni zahtjevi što se može vidjeti na oglasnoj ploči službenih stranica Grada. Budući da je natječajem bilo predviđeno odobrenje 50 sustava OIE na području Grada Pazina, za preostala 23 sustava za koje se nitko nije javio objavit će se uskoro novi natječaj. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter