Gradonačelnik obećao pomoći učenicima prosvjednicima

Gradonačelnik je podržao učenike i pokušat će pomoći (Manuel ANGELINI)
Gradonačelnik je podržao učenike i pokušat će pomoći (Manuel ANGELINI)

Nakon jučerašnjeg bojkota nastave učenika IIIc razreda Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, tijekom kojeg su najavili dolazak pred Komunalnu palaču kako bi razgovarali s gradonačelnikom Borisom Miletićem, u srijedu se sastanak učenika i gradonačelnika doista održao.

Sedam je učenika, zajedno s predstavnikom Lukom Doblanovićem, bilo na sastanku, no konkretno rješenje za njihove probleme nije pronađeno. Kako su nam rekli, gradonačelnik je, usprkos činjenici da nema nikakve ovlasti budući se radi o srednjoj školi, obećao pomoći učenicima te pokušati naći adekvatno rješenje. - Gradonačelniku smo objasnili svoje probleme i ne odustajemo od svojih zahtjeva. Naš razred ima 14 putnika, i nitko ne stiže na nastavu na vrijeme i zapravo smo cijeli dan u školi i u gradu, kaže nam Luka, dodajući da rješenja ima, samo treba malo dobre volje. Njegova školska kolegica veli nam da bi im jutarnja smjena puno značila, pogotovo sada kada je gradivo teže i kada se mnogi pripremaju za daljnje školovanje.

- Da bi stigli na vrijeme na nastavu, trebali bi doći dva sata ranije jer poslije nema autobusa, odnosno dolaze 20 minuta nakon početka nastave, kažu nam ogorčeni učenici, predlažući da se neki od prvih razreda stave u poslijepodnevnu smjenu ili neki od razreda s najmanje putnika. Teško im je jer kažu, ne stignu se ni odmoriti niti učiti jer su cijeli dan u školi ili na putu za školu. Hoće li se pronaći rješenje ostaje za vidjeti, a prva prilika ukazala se već jučer kada je održan roditeljski sastanak. Prosvjed se do daljnjeg nastavlja. (N. S.)

 


Podijeli: Facebook Twiter