Gradonačelnik Miletić primio Radojku Šverko


Gradonačelnik Boris Miletić primio je u srijedu u Komunalnoj palači glazbenicu Radojku Šverko, koja je sinoć koncertom u Istarskom narodnom kazalištu proslavila 50. obljetnicu velike glazbene karijere.

- Nastupali ste na brojnim svjetskim pozornicama i zaista impresivnoj pjevačkoj karijeri osvojili gotovo sve što se moglo osvojiti, ali mi je i posebno drago što će ovo biti Vaš prvi cjelovečernji koncert u kazalištu, kazao je Miletić glazbenoj divi, ujedno joj čestitavši i Međunarodni dan žena.

Radojka Šverko prisjetila se svog prvog nastupa u Istarskom narodnom kazalištu prije više od 50 godina kada je izvela pjesmu Piango, pjevačice Connie Francis.

- Svoje zadovoljstvo i veliko uzbuđenje ne mogu kriti, već ću se samo zahvaliti na velikoj pomoći i potpori pri organiziranju koncerta, poručila je Šverko, koja je trostruka dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu (1995, 2013 i 2014), a osvojila je i Porina za životno djelo te se smatra jednom od najvećih živućih hrvatskih glazbenica. (B. P.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter