Gradonačelnik i župan primili ministricu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

U prostorijama Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić.

- Putem našeg socijalnog programa i ostalih brojnih potpora nastojimo pomoći socijalno ugroženim građanima. To je naš prioritet i naše opredjeljenje. Pored jednokratnih novčanih subvencija, kao što su primjerice subvencije za novorođenu djecu od tisuću kuna, redovito provodimo i financiramo niz ostalih mjera i usluga koji u konačnici podižu kvalitetu života u Puli. Model upisa djece u dječje vrtiće koji smo kao prvi grad u Hrvatskoj uveli, danas nam je omogućio transparentan, brži i efikasniji sustav upisa bez liste čekanja, kazao je Miletić i naglasio da bi se takva metoda upisa mogla primijeniti i na druge modele, poput upisa za smještaj u domove za starije i nemoćne.

Složivši se s izrečenim, ministrica Murganić dodala je da se u posljednjih nekoliko godina sustav skrbi za starije stanovništvo decentralizirao te da će i dalje biti potrebna sinergija i suradnja države i lokalne zajednice.

Istarski župan Valter Flego ministricu je upoznao s ulaganjima u proširenja i dogradnje domova za starije osobe u Puli, Rovinju, Novigradu i Raši.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu svog boravka u Puli posjetila je i pulski Centar za socijalnu skrb. (GI)




Podijeli: Facebook Twiter