Gradonačelnik djeci čitao Crvenkapicu

Gradonačelnik Edi Štifanić pročitao je bajku o Crvenkapici (V. HABEREITER)
Gradonačelnik Edi Štifanić pročitao je bajku o Crvenkapici (V. HABEREITER)

Čitanje priča na glas mališanima uvijek je zanimljivo iskustvo,  pogotovo ako je riječ o "Crvenkapici", a još više ako je pripovjedač čelni čovjek grada. Tako je u ponedjeljak Dječji tjedan u Poreču otvorio gradonačelnik Edi Štifanić posjetivši dječji vrtić Crvenkapica gdje je u druženju s mališanima pročitao istoimenu bajku. Gradonačelnik je mališane pitao što vole čitati i čitaju li im roditelji, te im podijelio letke s odabranom literaturom prema uzrastu i poručio neka ih daju roditeljima s preporukom da im što više čitaju na glas.

Tako se i Poreč uključio u prvu nacionalnu kampanju za poticanje čitanja na glas djeci pod nazivom "Čitaj mi", koju u gradu provode Gradska knjižnica i Društvo Naša djeca. Mališani su se gradonačelniku na posjetu zahvalili pjesmom, te na dar dobili knjigu "Poznati Porečani kad su bili mali" autorice Ivone Orlić.

Iako je manifestacija prvotno bila planirana na Trgu slobode kiša je sudionike primorala na zatvorene prostore, a čitanje se povodilo i u dječjem vrtiću Cipelići i Paperino gdje je čitala ravnateljica Gradske knjižnice Irides Zović zajedno s maskotom Slovkom. Kampanja se nastavlja sutra kada će djeci omiljene priče čitati Vesna Kordić, pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti, dogradonačelnica Nataša Basanić Čuš, glasnogovornica Saša Guttman, te Daliborka Škofić, Nadia Kos, Sonja Kotur Lovreković i Denis Mikatović Jugovac iz DND-a. Čitanja će se, ukoliko vremenske prilike dozvole, provoditi sljedećih dana na Trgu slobode.

Dječji tjedan nastavlja se u srijedu besplatnim projekcijama crtića "Čudovišta sa Sveučilišta" u kinu za učenike nižih razreda te glazbenim i plesnim radionicama, izletom djece, odgajatelja i roditelja brodom na otok sveti Nikola, te u petak sportskim radionicama, kazališnim predstavama, izletima po Istri i drugim aktivnostima u kojim sudjeluju svi vrtići i škole u gradu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter