Gradonačelnica Lampeduse: Ne prestaju donositi tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U vodama talijanskog otoka Lampeduse, gdje se u četvrtak utopilo više od 130 migranta a oko 200 se smatra nestalima nakon potonuća njihova broda, u petak ujutro nastavlja se potraga za preživjelima.

Prema vlastima, brod koji je krenuo iz Libije prevozio je 450 do 500 migranata a samo približno 150 ih je spašeno što upućuje na bojazan od pogibije više od 300 osoba u najgoroj tragediji ilegalnih imigranata zadnjih godina.

"Nemamo više mjesta ni za žive ni za mrtve", izjavila je u četvrtak gradonačelnica Lampeduse Giusi Nicolini. "Užasno je; ne prestaju donositi tijela". Više od 130 tijela već je izvađeno kad je potraga prekinuta u četvrtak navečer. Treba se nastaviti u petak ujutro oko olupine broda koji leži prevrnut na 40 metara dubine na oko 550 metara od obale malog sicilijanskog otoka. "Još je puno leševa. Ne može se reći koliko; svi su stisnuti jedni uz druge, vide se samo prvi", objasnio je tv postaji SkyTG24 jedan od spasioca Giovanni de Gaetano, vidno šokiran.

Na površini potraga je nastavljena noću za slučaj da tijela plutaju na površini ali "više nemamo nade da ćemo pronaći preživjele", izjavio je pripadnik financijske policije koji djeluje u tom sektoru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter