Gradnju bazena odgodila žalba na stručni nadzor

Antonia Vinković, Marija Župčić i Ana Lebec najviše oduševljene bazenom i morem
Antonia Vinković, Marija Župčić i Ana Lebec najviše oduševljene bazenom i morem

- Zahvalio bi se sugrađanima koji su pokazali veliko razumijevanje za vrijeme trajanja uređenja Trga kralja Tomislava i Palladiove ulice, izdržali teže prometovanje s obzirom da je tamo tržnica i Dom zdravlja, da je dizana prašina, a sada su i noćni radovi. Veruda i okolni kvartovi su veliki, praktički, gotovo kao neki hrvatski gradovi i zadovoljstvo je što se projekt primiče kraju. Slijede nam završni radovi i vjerujem da će do kraja ovog mjeseca svi radovi biti okončani, da će za 20-ak dana trg i tržnica biti uređeni, rekao je gradonačelnik Boris Miletić na aktulanom satu sjednice Gradskog vijeća.

Trg na Verudi gotov za dvadesetak dana

Na početku prve "prave" sjednice Vijeća pročelnik Giordano Škuflić otkrio je i da je u tijeku izgradnja kružnog toka na križanju obilaznice i Šišanske ceste, dok će se rotor na križanju obilaznice i Medulinske ceste početi graditi nakon ljeta. Za rotor na vrhu Radićeve ulice Škuflić je naglasio da su korektni razgovori s privatnim vlasnikom nekretnine obavljeni te predstoji procjena otkupa zemljišta, pa bi radovi mogli započeti od jeseni.

S druge strane, na pitanje SDP-ovog vijećnika Danijela Ferića o projektu izgradnje Gradskog bazena direktor Pula sporta Ivan Glušac naveo je da je potpisan ugovor o kreditiranju s Zagrebačkom bankom te odabran izvođač radova vrijednih 53,5 milijuna kuna, a ne 65 ili 80-ak kako je naveo Ferić, već je ostatak do 65 milijuna kuna predviđen za stručni nadozor, okolnu infrastrukturu, novu trafostanicu vrijednu 900 tisuća kuna, a provedeni su i natječaji za voditelja projekta i stručni nadzor.

- Nakon odabira, u travnju, na natječaju za stručni nadzor stigla je žalba IGH Zagreb, ali mi već dva mjeseca čekamo da Državna komisija riješi tu žalbu kako bi počeli graditi bazen. Naime, kada se donese odluka mi za deset dana krećemo u realizaciju projekta i možemo se samo nadati da će odluka o žalbi biti donesena što prije, ali sve je u rukama države, odgovorio je Glušac.

Ferić se "uhvatio" s gradonačelnikom oko najavljene realizacije projekta brodskog putničkog terminala u Pulskom zaljevu, Ferića je zanimala dubina mora i tehničke karakteristike projekta. Miletić mu je naveo da je terminal bitan razvojni projekt za Pulu koja bi njime postala matična kruzer luka, što donosi dolazak i noćenja gostiju prije ukrcaja, ali i opskrbu brodova i otvaranje novih radnih mjesta, sve ekonomske prednosti projekta.

- Studija izvedivosti projekta, koja je izrađena, dala je pozitivne rezultate, a investitora će dovesti tender na natječaju koji će se raspisati. Mi imamo dobru suradnju s lukom u Veneciji, koja je popunila svoje kapacitete i zainteresirana je za ulaganje u Pulu, koja ima Arenu na samoj obali svog zaljeva. Ovaj joj projekt može samo dobrog donijeti našem gradu, poručio je gradonačelnik.

Ljetna ulaganja u osnovne škole

Na aktulanom satu moglo se još čuti da će osječka tvrtka Dimnjačar preuzeti poslove dimnjačarstva po Puli od 1. kolovoza, te da bi najavljeno širenje pulskog groblja na dodatnih 5.600 četvornih metara, ukoliko započne u kolovozu ili rujnu, moglo biti okončano u prvoj polovici sljedeće godine, a sve ovisi, rekao je direktor Monte Gira Darko Buršić, kao i kod širenja štinjanskog groblja o dodijeli manjeg dijela državnog zemljišta.

Pročelnik Škuflić naveo je da uređenju De Villeovog uspona nedostaje opločenje još svega par kvadrata, dok se završetak uređenja Prolaza sv. Teodora očekuje krajem ovog mjeseca, uz manje radove tijekom sezone. Također, pročelnica za društene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović otkrila je da će se tijekom ljeta rekonstruirati sanitarni čvorovi OŠ Stoja, u OŠ Kaštanjer sanirati temeljna konstrukcija škole, a u OŠ Vidikovac rekonstruirati kanalizacijska mreža, podovi suterena i pod sportske dvorane, dok će se u OŠ Tone Peruška rekonstruirati ulaz na prvom katu i postaviti video-nadzor te izraditi projekt dvorane. (G. ROJNIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter