Gradnjom novih lukobrana do 400 vezova

Stara luka (A. P.)
Stara luka (A. P.)

Rovinjsko gradsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici pokrenulo je izradu detaljnog plana uređenja južne luke Sv. Katarina, koje će se financirati sredstvima iz IPA programa.

Proširenje obuhvata luke omogućit će se izgradnjom dvaju lukobrana na sjevernoj i južnoj strani otoka Sv. Katarina. Time će se bazen luke sa stare luke Andana proširiti na jugoistok u uvale Squeri, Val De Laco i Sabbionera.

Novi vezovi dobit će se nasipavanjem rive od Punta Uostro prema brodogradilištu. Time će se proširiti riva i dobiti novi javni gradski prostor. Ovim zahvatima osigurat će se novih 400 komunalnih vezova, izgradnja sportske luke uz Jedriličarski klub Maestral te luke uz brodogradilište.

- Uz vezivanje na tradicionalan način u više redova u luci je stalo 556 brodica, čiji vlasnici često protestiraju jer moraju skakati s jedne na drugu. Na čekanju imamo još zabilježenih 124... Proširenjem luke dobit ćemo novih 400 vezova, ne samo za naše vlasnike brodica i brodova, već i za jahte, kojima smo najposjećenija destinacija u Istri, kaže ravnatelj Lučke uprave Donald Schiozzi. (A. POKRAJAC)

Početkom lipnja škver opet u pogonu

Započelo je uređenje rovinjskog škvera. Teška mehanizacija okupirala je prostor brodogradilišta u kojem se sređuje kompletna betonska ploča jednog velikog i jednog malog navoza. Osim radova unutar brodogradilišta kreće i sanacija obližnje zgrade, koja je dana Lučkoj upravi na korištenje. (N. O. R.)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter