Gradnja rotora: Od Peličeti će se moći u Šijanu

Prijedlog prometne regulacije za vrijeme trajanja radova u Šijani
Prijedlog prometne regulacije za vrijeme trajanja radova u Šijani

Na jučerašnjem sastanku koordinacije definiran je prijedlog prometne regulacije tijekom izgradnje 55 milijuna kuna vrijednoga kružnog toka na ulazu u Pulu. Najveća je novost da će se od Stancije Peličeti moći prometovati prema Šijani što u prvom prijedlogu nije bilo planirano. Prometovanje će biti dozvoljeno do Ulice Valica, odnosno skretanja za Mercator, odakle će se moći nastaviti Labinskom ulicom do raskrižja s obilaznicom. Na tom dijelu obilaznice, ali s druge strane, probit će se odvojak kojim će se, pored konobe Kažun, moći nastaviti za Mutvoransku i Vitasovićevu ulicu.

- Potez od Stancije Peličeti do Šijane, preko Valice i Labinske ulice, bit će otvoren za dvosmjerni promet, ali pozivamo vozače da ga koriste samo za dolaske na posao i pristup trgovačkim centrima, a za sve ostale potrebe neka koriste dionicu Stancija Peličeti - Pomer, s izlazima na Dukićevu ulicu (Monte Šerpo), Šišansku i Medulinsku cestu, prenosi nam zaključke s koordinacije gradski pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Što se, pak, tiče, odlaska iz Pule, i tu je uvedena novost s obzirom na prvobitni prijedlog. Vozači će moći koristiti dvosmjernu Dukićevu ulicu (od Zena do stanice za tehnički pregled vozila Briona) odakle će moći skrenuti desno na Šijansku cestu prema Mercatoru i Stanciji Peličeti.

Dio obilaznice iz smjera Velog Vrha bit će otvoren do križanja s Labinskom ulicom. Iz smjera Velog Vrha moći će se obilaznicom na plastičnom rotoru u Industrijsku zonu ili Vitasovićevu ulicu prema Monte Giru i(li) Kauflandu i dalje prema gradu ili obilaznici, a jednako tako i preko odvojka nasuprot Labinskoj cesti kojim će se spojiti Mutvoranska ulica s obilaznicom.

Kako bi se tijekom izgradnje rotora na ulazu u grad poboljšala protočnost, do kraja ovog mjeseca za promet će se otvoriti dio rive, do raskrižja s Ulicom sv. Ivana. (Piše Goran ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter