Gradnja rotora: Leci radi lakšeg prometovanja

Na karti je već ucrtan otvoren dio rive do Ulice sv. Ivana
Na karti je već ucrtan otvoren dio rive do Ulice sv. Ivana

Danas Grad Pula počinje dijeliti dvojezične obavijesne letke u kojima se, na prvoj stranici, pojašnjava projekt izgradnje kružnog toka, a na poleđini, nalazi karta prometne regulacije tijekom radova. Dijeljenje počinje u Šijani, potom na Velom Vrhu i Busoleru, a idućih će se dana širiti na sve dijelove grada.

Posebno je naznačeno da će se unutar naselja Šijana promet usmjeravati iz Ulice 43. istarske divizije na Mutvoransku i Vitasovićevu te iz smjera Industrijske zone prema "mostu" i preko Tršćanske ulice do centra. Alternativni pravac odvijat će se preko Labinske i Ulice Valica, a teretni promet usmjeravat će se s Ipsilona u smjeru Medulinske ceste, odnosno prema izlazu Vodnjan - jug preko Velog Vrha do Industrijske zone za što će na Ipsilonu biti postavljeni smjerokazi.

Izgradnja rotora, promjera 75 metara, stoji 55 milijuna kuna s PDV-om, a rok završetka radova je 15. svibnja. Tako će se postojeće raskrižje izgrađeno 1983. godine poboljšati i prilagoditi suvremenoj prometnoj regulaciji za povećani broj vozila koja svakodnevno koriste šijanski prometni čvor. (G. ROJNIĆ)

SMS obavijesti o radovima
Grad Pula u sklopu projekta izgradnje kružnog toka u Šijani uvodi i jednu novost. Naime, svi koji žele na mobilne uređaje primati kratke SMS obavijesti o tijeku ovih radova i svih budućih radova na području Pule ili njihovog mjesnog odbora trebaju poslati ime i prezime, adresu, broj mobitela i e-mail na e-mal adresu: [email protected]. Osim SMS-om, obavijesti će se moći primati i e-mailom.


Podijeli: Facebook Twiter