Gradnja POS-ovih stanova u listopadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama pulske Zajednice Talijana pred mnogobrojnim gradanima u cetvrtak je predstavljen katalog stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS). Prezentacija je organizirana da bi se kupci, osim o stanovima i njihovim cijenama, mogli informirati i o uvjetima kreditiranja za kupnju koje nude banke potpisnice sporazuma o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Dogradonacelnica Vera Radolovic je okupljenima kazala da je sretna što se posao polako privodi kraju te da ce ljudi kojima je to potrebno, posebno mladi, riješiti problem stanovanja, te da ce i iduce godine nastojati realizirati daljnju poticanu gradnju. Dodala je da kvadrat stana u konacnici ne bi trebao koštati više od tisucu eura, a moguce je da ce biti i niža cijena.

Upravo je cijena kvadrata zanimala vecinu kupaca buduci da se, od kada su se prijavili na listu, tržište nekretnina promijenilo, odnosno da je danas i u komercijalnoj prodaji moguce pronaci cetvorni metar po 1.200 eura. Zanimalo ih je stoga hoce li se smanjivati cijena POS-ovih kvadrata i visina kamate. Procelnik nadležnog gradskog odjela Damir Prhat veli da je cijena POS-ovih kvadrata i dalje najjeftinija u ponudi.

- Nakon odabira izvodaca znat cemo tocnu cijenu, no zasad je sigurno da ona nece prelaziti tisucu eura po kvadratu, rekao je Prhat i dodao da je u tijeku izrada glavnog projekta i troškovnika te da se u iducim mjesecima ocekuje njegova potvrda. Gradnja ce stoga, veli, najvjerojatnije poceti u listopadu.

Nešto više o stanovima govorila je zamjenica direktora APN-a Mira Jeras, koja je buducim kupcima predstavila kalkulacije cijena za svaki stan te kreditne uvjete poslovnih banaka s kojima APN suraduje.

Veli da dvije zgrade imaju po 65 stanova i 115 parkirnih mjesta. Zgrade imaju cetiri kata na kojima su stanovi raznih kvadratura, od garsonijera do peterosobnih. Buducim kupcima je savjetovala da još ne odlaze u banku po kreditnu sposobnost jer se u meduvremenu može nešto promijeniti, primjerice cijena kvadrata, pa ce i iznos koji potražuju biti manji, a sukladno tome njihova sposobnost veca.

O svemu ce, kako je kazala, osobno biti obaviješteni kada budu birali stanove, naravno sukladno uvjetima koje ispunjavaju.


Podijeli: Facebook Twiter