Gradnja hotela Lone mora stati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Rovinj nije udovoljio zahtjevu hotelijerske kuce Maistra za izuzimanje gradilišta hotela Lone iz odluke o zabrani gradnje u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. Odluka je donijeta u utorak na sastanku vijecnika.

- Odluku o zabrani izvodenja gradevinskih radova u sezoni donijelo je Gradsko vijece pa su danas predstavnici svih politickih opcija u vijecu, uzimajuci u obzir da je predmetna odluka na snazi i da Maistra nema gradevinsku dozvolu za izgradnju hotela Lone, zakljucili da se sva gradilišta, kao i ovo, imaju konzervirati i radovi obustaviti, izjavio je gradonacelnik Giovanni Sponza.

Podsjetio je da su sve jedinice lokalne samouprave, a time i Grad Rovinj, donijele odluku o zabrani izvodenja gradevinskih radova tijekom turisticke sezone, po naputku Ministarstva turizma i radi zaštite gostiju. U njoj je tocno definirano koji se radovi od 15. lipnja do 15. rujna ne smiju izvoditi. Sponza je napomenuo da ce gradski komunalni redari obilaziti sva gradilišta i kontrolirati poštuje li se zabrana gradnje.

- U odluci postoji clanak da se za objekte društvenog karaktera, npr. za vrtice i škole, može iznimno odlukom Gradskog vijeca dopustiti izvodenje radova i u ljetnim mjesecima, zakljucio je Sponza. Temeljem te je odredbe, slicno kao i prošlog ljeta, nastavljena rekonstrukcija i nadogradnja zgrade Gimnazije te izgradnja njene sportske dvorane.

U Maistri i Adris grupi su bez negodovanja primili gradsku odluku o ljetnoj zabrani gradnje, ali kažu da ce štetu pretrpjeti i oni i šira zajednica. Po njihovim planovima hotel, cija se gradnja priprema vec tri godine, trebao je biti u pogonu vec u ovoj turistickoj sezoni.

Puno je vremena medutim utrošeno na rješavanje imovinskopravnih problema vezanih uz nekoliko državnih zemljišnih cestica na površini vecoj od 20 tisuca kvadrata, koliko zaprema hotel i njegovi okolni sadržaji.

Direktor investicija Adrisa Damir Vandelic veli da su u postupku dobivanja lokacijskih i gradevinskih dozvola morali dobiti stotinjak suglasnosti 38 raznih tijela pa je sav napor pao u vodu jer za gradnju hotela treba najmanje 330 dana te nece biti gotov do iduce turisticke sezone. (Aldo POKRAJAC, M. MEDIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter