Gradit će vrtić, žičaru i novu luku u Rapcu

Sa skupa koalicije u Labinu
Sa skupa koalicije u Labinu

Istarski demokratski Sabor (IDS), kojeg na predstojećim lokalnim izborima podržavaju koalicijski partneri HNS i HSU, predstavio je u prepunoj dvorani gradske knjižnice, svoj izborni program. Nositelj liste i kandidat za gradonačelnika Labina Valter Glavičić, istaknuo je niz konkretnih projekta koje će ostvariti ukažu li im građani povjerenje.

Najmlađim osnovcima besplatni udžbenici

- Osnovni cilj nam je da naša djeca u Labinu podižu svoju sretnu djecu. Stoga smo pripremili program koji će bitno poboljšati kvalitetu odgoja i obrazovanja, primjerice gradit ćemo novi vrtić na Vinežu, ali i platiti obuku učiteljima i nastavu našoj djeci iz STEM područja. Najmlađi osnovci dobit će besplatne udžbenike. Istovremeno ćemo stvarati uvjete da mladi imaju posla kad završe školovanje. Razvili smo niz mjera kojim Labin uskoro postaje pravi poduzetnički, inovativni grad, izjavio je Valter Glavičić.

Uz vrtić, Glavičić je prezentirao i projekt žičare koja bi povezivala Stari grad Labin i Rabac, potom gradnju lukobrana u Rapcu koji bi bio početak nastajanja nove, moderne lučice, temeljitu obnovu. Umjetničke škole i kina, kao i gradnju novog natkrivenog boćališta i pomoćnog nogometnog terena na Vinežu. Kako koalicijski partneri iznimnu brigu misle posvetiti starijima, jedan od glavnih projekta je i izgradnja Doma umirovljenika u Labinu. Cilj programa je pokazati kako će nova gradska uprava iznimno brinuti o sportu, većoj afirmaciji kulture i njezinom povezivanju s turističkim sektorom, ali i o komunalnim projektima koji će svima uvelike olakšati život.

Posve nova gradska uprava

- Uvest ćemo novu sistematizaciju u gradskoj upravi, jer nije dovoljno da mi mislimo i kažemo da djelatnici iste, dobro rade, to treba reći javnost, građani, koji će nas ocjenjivati, s kojima ćemo zajedno provoditi projekte. Oni su ti koji moraju svakog trenutka znati što se planira, njihove primjedbe moramo uvažavati. Djelatnici koji više rade, za to će biti i više nagrađivani, nauštrb onih koji to manje čine, no bez da se povećava masa za plaće, izjavio je Glavičić.

- Sve u Labinu ćemo priključiti na vodu, a u sustav odvodnje planiramo uložiti oko 270 milijuna kuna. Stari grad će dobiti novu infrastrukturu, a ulagat ćemo i u prometnice. Na koncu, ali jednako bitno, uvest ćemo posve novi model gradske uprave. Ona će biti otvorena, svi projekti i natječaji bit će javni. Svi mi želimo gradsku upravu koja će biti istinski servis svim stanovnicima Labina, rekao je Glavičić.

Za svoju prezentaciju programa Glavičić je bio više puta gromoglasno prekidan pljeskom pune dvorane gradske knjižnice, a moglo se primijetiti da ni u jednom trenutku u njegovom izlaganju nije postojala riječ ja, već samo mi, -jer mi smo tim, i samo zajedničkim snagama možemo planirati, pokretati i provoditi projekte, za dobrobit svih stanovnika grada Labina, rekao je Glavičić. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter