Gradit ce se vatrogasni dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako sve bude teklo prema planu, na jesen pocinje gradnja vatrogasnog doma u Medulinu, a svoj ce dobrovoljni radni doprinos dati i 80-ak clanova DVD Medulin, naglašeno je na redovnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin.

Medu uzvanicima skupštine bili su zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Klaudio Karlovic i medulinski nacelnik Goran Buic te više predstavnika DVD-a iz Istre. Na skupštini je, izmedu ostalog, dodijeljeno i priznanje za najboljeg vatrogasca DVD-a Medulin u prošloj godini, a ta je cast pripala Miji Smuku.

Medulinski su vatrogasci mnogo puta svoje skupštine završavali zakljuckom da treba hitno izgraditi vatrogasni dom, jer posjeduju znatnu kolicinu vatrogasne opreme, sredstava i tehnike koja se cuva u neprikladnom spremištu. Nedostaju im i prostorije za okupljanje i strucno usavršavanje, a sve to bi konacno mogli uskoro dobiti. Predstavljajuci projekt doma, vrijedan oko 3,5 milijuna kuna, pulski arhitekt Zvonimir Vojnic naglasio je da su za to vec dobili pravomocnu lokacijsku dozvolu.

- Za 20-ak dana ce biti gotov glavni projekt, a do pocetka ljeta trebali bi imati gradevinsku dozvolu. Ako sve bude teklo prema planu najesen bi mogli poceti s grubim radovima i nadam se da ce biti novca i za nastavak realizacije projekta. Objekt ce se graditi na povoljnoj lokaciji, na parceli od 3.200 cetvornih metara koja se nalazi na ulazu u Medulin. Vatrogasci ce moci brzo intervenirati u mjestu, ali i na drugim podrucjima opcine Medulin.

Projekt predvida da ce dom raspolagati s ukupno 630 cetvornih metara, i osim spremišta za vozila i opremu, imat ce odgovarajuci prostor za dežurnu službu, za okupljanje i edukaciju vatrogasaca i vatrogasne mladeži, svlacionice i sanitarne cvorove. Na katu ce biti spavaonice i polivalentna dvorana za sastajanje koja može poslužiti i kao fitnes centar. Objekt je koncipiran tako da ima i toranj za sušenje cijevi i vježbanje te odgovarajuci vanjski prostor za sportske i ostale aktivnosti, rekao je Vojnic.

Unatoc nepovoljnim uvjetima djelovanja, tocnije tri desetljeca funkcioniranja bez doma, medulinski vatrogasci ipak spadaju medu najbolje istarske vatrogasce.


Podijeli: Facebook Twiter