Gradit će se pristupna prometnica prema Max Stoji

Novi centar gradit će se u kamenolomu na Stoji (Neven LAZAREVIĆ)
Novi centar gradit će se u kamenolomu na Stoji (Neven LAZAREVIĆ)

Dnevni red jučerašnje sjednice Gradskog vijeća u zadnji je tren nadopunjen prijedlozima za davanje suglasnosti za sklapanje ugovora između Grada Pule i Trgovačkog centra Max Stoja d.o.o. o izgradnji pristupne prometnice prema kamenolomu Stoja gdje će se graditi budući trgovački centar na šest etaža. Znak je to da dugonajavljivani trgovački centar u napuštenom kamenolomu konačno kreće s realizacijom, a za gradski proračun to znači da će se uplaćenim komunalnim doprinosom moći realizirati brojni projekti komunalne infrastrukture.

Otkup čestice

Ugovorom o financiranju gradnje komunalne infrastrukture prema Max Stoji uređuje se da investitor snosi sve troškove izgradnje prometnice s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom do građevinske čestice na kojoj planira gradnju trgovačkog centra. Međutim, kako su prometnice javno dobro, Grad treba otkupiti dio zemljišta od investitora. Doduše, ne novcem, već kompenziranjem iz iznosa komunalnog doprinosa. Vrijednost nekretnina koje će Grad kupiti iznosi 1,1 milijun kuna, odnosno 112,80 kuna po kvadratu, a utvrđena je na temelju ishodovanih procjena vrijednosti tih nekretnina izrađenih od strane ovlaštenih vještaka.

Prema ugovoru koji će se sklopiti, investitor pristaje snositi sveukupne troškove izgradnje pristupne prometnice koji su procijenjeni u iznosu od gotovo 17,7 milijuna kuna te obuhvaćaju rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu koje ulazi u sastav pristupne prometnice, izradu projektne i druge potrebne dokumentacije, izgradnju pristupne prometnice, usluge nadzora nad izvođenjem radova, geodetskih usluga te drugih aktivnosti do ishođenja uporabne dozvole te stavljanja u funkciju. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter