Gradilište na Valbruni: Bit će mjesta za svu djecu

Dogradnja vrtića na Valbruni (N. O. R.)
Dogradnja vrtića na Valbruni (N. O. R.)

Područno odjeljenje Dječjeg vrtića i jaslica "Neven" na Valbruni pravo je gradilište. Iako je rok za dovršetak radova veljača sljedeće godine, već sada lijepo se mogu vidjeti konture novog i proširenog dijela, kao i početak uređenja parkirališnog prostora za oko trideset automobila. Nadogradnja je počela prije četiri mjeseca i cilj joj je, kako tvrdi ravnateljica predškolske ustanove Sandra Orbanić, osigurati smještaj svoj djeci jasličkog odjeljenja na području grada Rovinja.

- Nadogradnja Valbrune iznimno je značajna kako za roditelje tako i za odgajatelj(ic)e. Njome, naime, dobivamo mogućnost upisa svih mališana u jaslička odjeljenja, pa i djece koja nisu u vrijeme početka upisa u novu pedagošku godinu napunila godinu dana. Zbog manjka prostora, do sada to nije bilo moguće, veli Orbanić.

Dogradnjom oko tisuću novih kvadrata dobit će se prostor od 1.350 četvornih metara, povezan u cjelinu. Veza postojećih i novih kvadrata bit će preko ostakljenog prolaza, tzv. tople veze. Umjesto pedesetak mališana, dogradnjom će se osigurati mogućnost upisa dvostruko više djece. Upravo jaslice će dobiti najviše prostora - mlađe jaslice za djecu od godinu do godinu i pol dana deset mjesta, srednje jaslice (od godinu i pol do dvije) dvanaest mjesta, starije jaslice (dvije do tri godine) smještaj za četrnaestero mališana. Grupa mlađi vrtić (tri do četiri godine) moći će primiti osamnaestero rovinjskih mališana. Osim vrtićkih prostora, posebno veseli i dogradnja nove multimedijalne dvorane s oko stotinjak kvadrata, a predviđen je i prostor za novu kotlovnicu.

Valja istaknuti i da je vrijednost radova oko šest milijuna kuna i da je glavni projekt izradio AG Studio iz Pazina. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter