Gradi se vodovodna mreža u Vintijanu

Rok za dovršetak radova je kraj 2012. godine (T. GRBIĆ)
Rok za dovršetak radova je kraj 2012. godine (T. GRBIĆ)

U Vintijanu je počela izgradnja 1.140 metara vodovodne mreže, a rok za završetak je prosinac ove godine. Vrijednost radova je 840 tisuća kuna - 90 posto financiraju Hrvatske vode, a ostatak Općina Medulin kroz prihode od naplate priključaka na mrežu. Izvođač je tvrtka Vintijan. U sklopu radova izvodi se i priključak na magistralni vod kod vinkuranskog kamenoloma te postavlja 11 hidranata u svrhu protupožarne zaštite.

- Postojeći korisnici u 50-ak stambenih jedinica prespojit će se na novu vodovodnu mrežu. Naime, Vintijan je dosad zbog nepostojanja prave vodovodne mreže često imao problema s puknućima cijevi, kaže medulinski načelnik Goran Buić.

Sadašnja mreža izgrađena je 1960-ih godina angažmanom mještana i zadovoljavala je tek 30 posto sadašnjih potreba naselja. Magistralni vod prolazio je preko njiva i privatnih parcela, što je bilo problematično kod njegova održavanja i saniranja.

Osim vodovodne mreže, Vintijanu treba i kanalizacija, plin te rješavanje problema uskih prometnica na ulazu u naselje, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Bernard Turčinović.

- Potreban je i nogostup od Vinkurana do Dolinke, a to je po mojim saznanjima u postupku projektiranja. Što se tiče prometnica u naselju, njih bi trebalo nanovo asfaltirati, veli Turčinović.

Od Buića saznajemo da za izgradnju nogostupa treba projektirati cijelu prometnicu, što trenutno radi Via Ing, te da će trebati širiti cestu, odnosno riješiti i imovinskopravne odnose. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter