Gradi se veliki rotor na jugu Vodnjana


 Nepregledno raskrižje državne i županijske prometnice, odnosno Vodnjanske koja se spajala s Istarskom ulicom na jugu Vodnjana odlazi u povijest jer je na toj lokaciji nedavno počela izgradnja rotora promjera 20 metara. U tijeku je postavljanje sustava oborinske odvodnje i javne rasvjete, a kasnije će biti postavljena i nova prometna površina.

- Nepreglednog raskrižja na spoju više neće biti jer se stari dio ceste Vodnjan - Bale ukida, a ta će se trasa prometnice malo izmjestiti i spojiti na budući rotor, kaže voditelj gradilišta David Rajko iz poduzeća Cesta, izvođača radova.

Rotor će, dakle, spajati izlaze s Istarskog ipsilona Vodnjan Sjever i prometnicu prema ulazu na Ipsilon Vodnjan jug, odnosno u smjeru Pule. Pravac koji je od centra Vodnjana vodio prema starom raskrižju također se premješta prema rotoru.

Svi će radovi biti gotovi do 31. prosinca, dokad će biti postavljena i sva prometna signalizacija, a za hortikulturno uređenje pobrinut će se Grad Vodnjan.

- Sad je u tijeku postavljanje oborinske odvodnje i izvedba javne rasvjete te kolničke konstrukcije. Zbog ove, prve faze radova zatvoren je dio državne ceste Vodnjan-Bale od raskrižja s Istarskom ulicom te je postavljena privremena prometna signalizacija, rekao je Rajko.

Promet za Bale i Rovinj stoga se usmjerava preko Istarske ulice te se zatim skreće prometnicom pored Konzumovog marketa i iza Inine benzinske crpke čija je rekonstrukcija također u tijeku. (Piše Petra LUKEŽ; Snimio Milivoj MIJOŠEK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter