Gradi se rotor iznad Valkana i ceste za Max Stoju


Danas započinje izgradnja nekoliko prometnica te oborinske odvodnje, javne rasvjete i EKI zone za potrebe novog trgovačkog centra Max Stoja. Također, započet će i izgradnja vodovodne mreže, sanitarne odvodnje te niskotlačnog i srednjetlačnog plinovoda također za potrebe Max Stoje. Radove će izvoditi Cesta d.o.o. Pula, za ugovoreni iznos od 11,3 milijuna kuna bez PDV-a (14,1 milijuna kuna s PDV-om).

Počinje izgradnja rotora

"Nakon provedene zajedničke nabave Grada Pule, Vodovoda Pula d.o.o., Pragrandea d.o.o. i Plinare d.o.o. za izgradnju prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja, što je ujedno i preduvjet za otvaranje trgovačkog centra, u ponedjeljak se uvodi u posao izvođač radova Cesta d.o.o. izabran kao najpovoljniji ponuditelj. Radovi će se izvoditi u fazama od kojih se prva faza odnosi na izgradnju rotora na raskrižju ulica Stoja i Veruda s pripadajućim privozima te izgradnja novog kraka prometnice prema trgovačkom centru Max Stoja koji je u izgradnji. Prije toga, kao nulta faza, predstoji krčenje trasa budućih prometnica, odnosno izvođenje dijela radova izvan prometnica. Stoga će od ponedjeljka biti omogućeno prometovanje u ulicama Stoja i Veruda, dok će se buduće privremene regulacije prometa prilagođavati dinamici izvođenja radova, najavili su iz Grada Pule.

Riječ je o izgradnji nekoliko prometnica i uređenju križanja ulica Stoja i Veruda, odnosno izgradnji rotora, čime će se prometno urediti područje oko budućeg trgovačkog centra Max Stoja, a za što je investitor već uplatio komunalnu naknadu u visini od oko 28 milijuna kuna. Ukupna duljina prometnica koje će se izgraditi je oko kilometra, uključujući kružni tok na raskrižju ulica Stoja i Veruda. Izgradnja oborinske odvodnje protezat će se u duljini od oko 850 metara s četiri upojna bunara i kišnim vrtom, a javna rasvjeta u duljini od oko 1.100 metara s 40 stupova. Usto će se izgraditi elektronička kabelska kanalizacija u duljini od oko 610 metara i vodovodna mreža u duljini od 60-ak metara, kao i sanitarna odvodnja dužine 330 te plinska mreža ukupne dužine oko 730 metara.

Sama izgradnja obuhvatit će prometnice koje su podijeljene u dvije zone. Prva zona uključuje uređenje postojećeg raskrižja ulica Stoja i Veruda u kružno raskrižje s pripadajućim pristupnim cestama te izgradnju novog kraka prema budućem trgovačkom centru Max Stoja, koji je trenutno u izgradnji i, prema najavama investitora, trebao bi biti otvoren za godinu dana, točnije otvaranje je zakazano za 8. studenog 2018. godine. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter