Gradi se pretovarna stanica Lokva Vidotto


Krajem prošle godine započela je izgradnja pretovarne stanice, prometnih površina i rekonstrukcije ulazne/izlazne zone komunalno servisne zone Lokva Vidotto. Vrijednost investicije iznosi preko 8,4 milijuna kuna (bez PDV-a), od kojih čak 80 posto snosi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostali dio Grad Rovinj, odnosno njegov Komunalni servis. Dovršetak gradnje planiran je za konac lipnja.

Prema riječima Marka Paliage, direktora Komunalnog servisa, pretovarna stanica na području Grada s radom je započela 2001. godine. Godišnje se na njoj odlaže između 11 i 12 tisuća tona komunalnog otpada koji se skuplja na području Rovinja te Općina Žminj, Bale i Kanfanar.

- Uz gradnju i rekonstrukciju ulazno/izlazne zone koja je u tijeku u planu je i izgradnja nove reciklažne stanice sa sortirnicom na kojoj će se odlagati i solarno sušiti mulj od otpadnih voda. Usto, i s istovjetnim rokom od tri godine planira se i gradnja manje kompostane - kaže Marko Paliaga, dodajući i da se gradnjom pretovarne stanice, koja se treba završiti za pet mjeseci, komunalni otpad Rovinja seli u županijski centar, odnosno pulski Kaštijun, čime se građanima Rovinja i Rovinjštine osigurava bolja i kvalitetnija zaštita okoliša. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter