Gradi se nova pješačka staza "Muntravo"


U dvorištu rovinjskog hotela Eden, ovih je dana živo. Uz, brojne šetače i roditelje koji s mališanima na zelenim površinama uživaju u posljednjim toplim zrakama sunca, nalaze se i brojni izvođači radovi koji će, kako doznajemo, do početka travnja, izgraditi novu pješačku stazu "Muntravo". Riječ je o sasvim novoj šetnici, koja će brže, kraće i jednostavnije spojiti "gornji" dio grada s obalom. 

Staza duga oko 230 metara 

- U skladu sa sporazumom između Maistre i Grada Rovinja, početkom listopada, započeli su radovi na uređenju šetnice, i to na rubu zone Monte Mulini. Ovi radovi obuhvaćaju hortikulturno i krajobrazno uređenje koje je u skladu s uređenjem obližnjeg Mulini Beacha, i podrazumijevaju poravnanje staza, postavljanje opločnika i urbane komunalne opreme: rasvjete, klupa, kanti za otpatke. Ukratko, gradi se nova šetnica "Muntravo", koja će već do sljedeće turističke sezone, odnosno konca ožujka iduće godine biti zgotovljena i koja će omogućiti pristup građanima i gostima Rovinja, kao i svim objektima i sadržajima u Uvali Lone, kraći i jednostavniji prilaz. Važno je također, istaknuti i da će nova staza u potpunosti biti prilagođena invalidima i osobama smanjene pokretljivosti, saznajemo od Kristine Miljavac, iz korporativnih komunikacija Adrisa.

Inače, radove vrijedne dva milijuna kuna uz hotelijersko-ugostiteljsku kuću Maistru, i s učešćem od 500 tisuća kuna financira i grad Rovinj, a tim se sredstvima gradi staza duga oko 230 metara i širine od šest metara. Izvođenje radova povjereno je tvrtki "Benčić" iz Rovinja dok nadzora obavlja Učka konzalting. 

Gradi se i novi dječji park 

Uz tešku mehanizaciju, rovokopače i bagere u dvorištu Edena, građevinski strojevi ovih su dana aktivni i na drugoj gradskoj lokaciji - u Ulici Vjekoslava Spinčića. Konkretno, u rovinjskom se naselju Valbruna sjever, gradi novo dječje igralište, za koje Grad Rovinj izdvaja oko 440 tisuća kuna.

- U tijeku je uređenje dječjeg igrališta u Spinčićevoj ulici, s kojim se krenulo početkom mjeseca, i s rokom izvedbe od dva mjeseca, odnosno 60 dana. Sam projekt, kojim se zapušten prostor pretvara u oazu za najmlađe, sastoji se od uređenja zelene površine na kojoj će uz novo raslinje i stablašice, biti postavljene vanjske dječje naprave za igranje, pojasnio je gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga, od kojeg također doznajemo i da je izvođač radova "Benčić" Rovinj. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter