Gradi se kuca za obitelj Juric

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije gotovo godinu dana organizirana je prva humanitarna akcija za obitelj Juric, u kojoj djeca Ivona i Blažu boluju od rijetke, neizljecive, nasljedne i progresivne bolesti. Nakon Božicnog sajma održanog u prostorijama Zajednice Talijana, ciji je kompletan prihod od prodaje bio namijenjen ovoj obitelji iz Rovinjskog Sela, pokrenut je cijeli niz slicnih akcija.

Ovog vikenda u Rovinjskom Selu je zapocela izgradnja kuce koja ce bolesnoj djeci, bratu Davidu te mami Dragici i tati Peju pružati bolje uvjete za život. Naime, sada žive u stanu na drugom katu te svaki izlazak na svježi zrak s dvoje bolesne djece iziskuje puno napora pa su Ivona i Blaž osudeni na zatvoreni prostor.

U akcijama, u koje su se ukljucili pojedinci, škole, vrtici, ustanove, sportski klubovi i razne udruge sakupljeno je oko 300 tisuca kuna i zahvaljujuci tom novcu te prodajom štalice obitelj Juric je kupila teren u Rovinjskom Selu. Projekt su besplatno izradili arhitekti Semir Zubcevic i Antonio Kalacic. Cijelu je dokumentaciju pripremila i nabavila agencija Business Company. Grada Rovinj se odrekao od troškova komunalne naknade koja iznosi gotovo 40 tisuca kuna.

"Puno je dobrih ljudi koji su pomogli i još uvijek nas zovu i pitaju što nam je potrebno. Humanitarna akcija u koju su se ukljucili mnogi diljem Istre, ali i šire neizmjerno nam znaci. Želim zahvaliti svima koji su na bilo kakav nacin pridonijeli tome da se kuca pocne graditi", rekao je tata Pejo.

Mirjana Kmacic Pellizzer, predsjednica Društva osoba s invaliditetom koja je u stalnom kontaktu s obitelji naglasila je da ce se na svecanost preseljenja koji se ocekuje na proljece pozvati svi koji su pomogli.


Podijeli: Facebook Twiter