Gradi se fitness park u šumici na Vidikovcu

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Danas točno u podne počele su pripreme za uređenje vježbališta, takozvanog fitness parka Vidikovac, na otvorenom prostoru unutar borove šume koju omeđuju Voltićeva, Krležina i Rabarova ulica, dakle podno crkve sv. Pavla. Projekt je pokrenut s ciljem podizanja zdravstvenog, fizičkog, psihičkog i moralnog stanja Puljana kroz slobodan pristup i besplatno korištenje sadržaja, a njegov je inicijator Damjan Bistričić, ravnatelj pulskog Doma za odgoj djece i mladeži.

Iako šumicu gotovo u potpunosti čini drveće alpskog bora, koji nema veliku ekonomsku vrijednost, rušenje stabala se nastoji izbjeći dobrim planom i pažljivim raspoređivanjem sadržaja. Bistričić navodi da je u planu vježbalište opremiti fitness opremom, pa će se ondje naći sprave za zgibove, grede za ravnotežu, konop za jačanje ligamenata i zglobova te vreće za udaranje, a planirano je uređenje staze za džoging, boćalište, šetnica za pse s osnovnim elementima za dresuru pasa, stolovi i klupice te ploče za oglašavanje.

- Ideju sam dobio gledajući sportsko-motivacijske spotove putem interneta. Inspiriran tim spotovima razgovarao sam s građanima s područja mjesnih odbora Veruda i Vidikovac, članovima raznih sportskih klubova i navijačkom skupinom Demoni. Potom sam ideju izložio Gradu Puli, gdje je naišla na odobravanje i podršku, ali i savjete. Valja istaknuti da će sve sprave i rekviziti biti izgrađeni isključivo od recikliranih materijala, a ukupni troškovi koje će osigurati Grad Pula iznosit će oko 26 tisuća kuna, navodi Bistričić.

U uređenje fitness parka Vidikovac uključit će se građani, stanovnici mjesnih odbora Veruda i Vidikovac, članovi raznih sportskih klubova i udruga, korisnici Doma za odgoj Pula, učenici Industrijsko-obrtničke te Tehničke škole, članovi navijačke skupine Demoni i ostali građani.

Valja napomenuti da će osobe s invaliditetom također moći koristiti vježbalište jer će sprave biti prilagođene i njihovim mogućnostima.

- Namjera nam je fitness park zgotoviti do konca srpnja, no u tome će nam biti potrebna i pomoć volontera, pa nam se u izgradnji zainteresirani slobodno mogu priključiti, zaključuje Bistričić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter