Gradevinska dozvola Marini Ibacom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Apart-hotel Marina Ibacom u Banjolama dobio je potvrdu glavnog projekta, odnosno gradevinsku dozvolu. Nacelnik opcine Medulin Goran Buic potvrdio nam je tu informaciju, dok do investitora Sergia Dalle Nogare nismo uspjeli doci.

- Potvrda glavnog projekta je dobivena i rade na uporabnoj dozvoli. Udovoljili su svim uvjetima Ministarstva. Detaljni plan je kakav je i nisam njime zadovoljan, no dozvolu moram poštovati. U dogovoru smo da se sporazum o prijeboju komunalnog doprinosa, koji je opcina potpisala s Marinom Ibacom prije nekoliko godina za izgradnju prometnica, prebaci u druge investicije u Banjolama jer za prometnice nisu riješeni imovinskopravni odnosi, rekao je Buic.

Prema njegovim rijecima, Marina Ibacom opcini duguje još 1,2 milijuna kuna, jer se u vrijeme gradnje apart-hotela gradevinska dozvola mogla dobiti bez placanja komunalnog doprinosa, a taj ce iznos tvrtka isplatiti do kraja godine. Buic je pojasnio da baš zbog tadašnje mogucnosti dobivanja gradevinske dozvole bez placanja doprinosa Medulin ima problema s naplatom potraživanja na podrucju citave opcine.

Podsjetimo, 2007. je Ured državne uprave izdao odbijenicu Marini Ibacom na zahtjev za izdavanje izmijenjene i dopunjene gradevinske dozvole do roh-bau faze za apart-hotel s 498 postelja u Banjolama. Taj se objekt nije mogao rušiti jer je izgraden na temelju dviju gradevinskih dozvola, ali je druga ukinuta 2005., nakon cega se radovi nisu mogli izvoditi, a gradnja hotela dovršiti. Sporni su bili prostori garaža, skladišta i instalacija.


Podijeli: Facebook Twiter