Grade se rotori u Labinu i Vozilići

Raskrižje kod sjedišta Elektoristre u Labinu vapi za rotorom (R. SELAN)
Raskrižje kod sjedišta Elektoristre u Labinu vapi za rotorom (R. SELAN)

Idućeg mjeseca započet će rekonstrukcija dvaju raskrižja na državnoj prometnici D66 u kružne tokove - u Labinu kod sjedišta Elektroistre, te onog u Vozilići, potvrdili su nam iz Hrvatskih cesta. Ta je državna tvrtka investitor u oba zahvata koja bi trebala doprinijeti većoj prometnoj sigurnosti.

Potreba za izgradnjom rotora na križanju ulice Zelenice i Pulske ulice u Labinu (tzv. Kožlje) spominje se, s obzirom na njegovu veliku frekventnost, već više godina. Opterećenosti raskrižja kumuje i kamionski promet u smjeru Koromačna, Bršice i Pule. Vrijednost investicije, koja uključuje i uređenje javne rasvjete, iznosi 2,23 milijuna kuna (bez PDV-a). Radovi bi trebali trajati do tri mjeseca.

Kružni tok u Vozilići, pak, bit će rješenje za dosadašnju nepreglednost raskrižja, posebno izlazak iz smjera Plomin Luke. Vrijednost radova iznosi 1,46 milijuna kuna, a planiraju se izvesti u roku četiri mjeseca. Oba posla povjerena su pulskoj tvrtki Cesta.

Za potrebe sanacije dionice prometnice od Vozilića prema Kršanu, odnosno Čepiću i Tunelu Učka, u dužini od oko dva kilometra, koja je prepuna uleknuća pa predstavlja veliku opasnost za vozače, izrađuje se projektna dokumentacija.

"Nakon procjene vrijednosti radova razmotrit će se moguće vrijeme uvrštenja obnove ove dionice u plan izvanrednog održavanja državnih cesta, ovisno o raspoloživim sredstvima za taj program", odgovorili su iz Hrvatskih cesta. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter