Grade se nogostup i stajalište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska ulica u Vodnjanu, inace županijska cesta, ovih je dana u znaku gradevinskih radova. Naime, kako je najavio gradonacelnik Klaudio Vitasovic na protekloj sjednici Gradskog vijeca, pocela je gradnja nogostupa na potezu od supermarketa do skretanja za ulicu Žuka, što ce pridonijeti sigurnosti pješaka na tom podrucju.

Pripremni radovi poceli su krajem proteklog tjedna i trajat ce 15 dana. Investitor je Grad Vodnjan, izvodac tvrtka M.G. Constructa, a vrijednost radova procjenjuje se na 85 tisuca kuna.

Nešto dalje, pored velikog parkirališta, gradi se autobusno stajalište u smjeru Pazina. Novo stajalište sprijecit ce sadašnje nepropisno zaustavljanje autobusa ispred Doma mladih. Takoder, saznajemo u Gradu Vodnjanu, uslijedit ce i nova prometna regulacija pa se ispred Doma mladih planira regulirati promet privremenom promjenom prometne signalizacije u kružni tok.

Izgradnja stajališta takoder je zapocela proteklog tjedna, trajat ce oko mjesec dana, a vrijednost radova je 50 tisuca kuna. Investitor je Grad, izvodaci su tvrtka Cesta i Signal Sistem, a projektant Via konzalting.


Podijeli: Facebook Twiter