Grade li se prebrzo umaški POS-ovi stanovi?

Hoće li u POS-ovoj zgradi stanovi biti vlažni?
Hoće li u POS-ovoj zgradi stanovi biti vlažni?

Hoće li izbijati vlaga u stanovima koji se po Vladinom programu poticajne stanogradnje grade u Umagu u naselju Komunela? Je li istina da građani ne mogu očekivati vrhunsku kvalitetu, kada su četvorni metar stana platili samo 900 eura, što je izrazito povoljno i zbog čega je za tih 39 stanova, koliko se od srpnja gradi, bio jako velik interes?

Je li moguće da se sve tako brzo gradi (najavljeno je da će zgrada biti gotova i prije svibnja) samo zato što su lokalni izbori vrlo blizu, a što će sigurno aktualnoj gradskoj vlasti biti adut u predizbornoj kampanji?

To i druga pitanja muče pojedine Umažane posljednja dva mjeseca koji prate nicanje te građevine tik uz obilaznicu u Kolodvorskoj ulici, jer, kako je više puta istaknuo vijećnik Jurica Šiljeg, gradi se prebrzo - beton se nije ni stigao osušiti do kraja, a već su postavili izolaciju na vanjske zidove, umjesto da se čeka najmanje 90 dana. S druge strane, pak, gradonačelnik Vili Bassanese uvjerava građane koji su kupili POS-ov stan da se nemaju čega bojati, te dodaje da je zaista šteta od nečega tako dobrog praviti loše.

- Izgradnja je počela nakon natječaja za izvođača radova, ali cijeli taj postupak vodi APN (državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama), koji je investitor, a ne Grad. Izvođač radova je renomirana tvrtka Zagreb gradnja koja je u svojoj ponudi dala određene garancije - od primopredaje objekta rok od dvije godine na završne radove i još deset godina na bitne elemente, kao što su izolacija i beton.

Kada netko da ovakva jamstva, znači da će se eventualne greške i propusti ukloniti. Da se radi o nekvalitetnoj gradnji stav je ljudi koji su nekompetentni - ni ja ni onaj koji komentira nemamo pravo govoriti o nečemu u čemu nismo stručni.

Grad ne sumnja u kvalitetu te zgrade, a o mogućoj vlazi nema smisla govoriti hipotetski, jer je to neozbiljno i preuranjeno. Sačekajmo najprije da zgrada bude gotova, kazao je gradonačelnik. (T. KOCIJANČIĆ, snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter