Gradanskim inicijativama 120 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je potpisan ugovora o financiranju gradanskih inicijativa u projektu "Naš doprinos zajednici". Ravnateljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Kristina Bulešic Stanojevic rekla je da su na natjecaj, koji je bio otvoren mjesec dana, pristigle ukupno 53 prijave iz tri županije, a maksimalan iznos potpora bio je 13 tisuca kuna.

Dobitnici ovogodišnjih potpora, koji planirane aktivnosti moraju realizirati u najviše tri mjeseca, od 1. kolovoza do 31. prosinca, su Društvo arhitekata Istra iz Pule za projekt "Škola i arhitektura: eko hura", Planinarsko društvo Glas Istre za projekt "Probudimo cicarijsku gorsku vilu", Centar za zdravo odrastanje "Idem ja" s malog Lošinja s projektom "Otpad se uvijek vraca kuci" (svi po 13 tisuca kuna), Centar za održivi razvoj "Gerbin" iz Lubenica s projektom "Vuna: korisni otpad" (12.900 kuna), Udruga za inventivno izdizanje društva iz Buja s projektom "Otvori zid" (12.800), Društvo Naša djeca Porec za projekt "Pikarin samanj" (8.600), udruga za terapijsko jahanje Pegaz iz Rijeke s projektom "Aktivni u gradu na prirodan nacin" (12 tisuca kuna), Društvo Naša djeca Pazin s projektom "Sretni velikani" (13 tisuca kuna), pazinska udruga za održivo življenje 5R s projektom "Piknik zona na Potoku" (13 tisuca) te Planinarska udruga Ponos iz Kutereva s projektom "Odmorište za planinare, turiste, ljubitelje prirode i posjetitelje Kutereva i Velebita" (10 tisuca kuna). Ukupno je za gradanske inicijative dodijeljeno 121.300 kuna.

Inace, natjecaj za gradanske inicijative raspisala je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, na temelju Sporazuma o suradnji na podrucju decentralizacije financijskih potpora razvoju civilnog društva potpisanog s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. (B. PETROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter