Građanska inicijativa zaSLUŽITI želi promjene

Marina Banković, Denis Sgagliardi, Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio i Marko Šarić (T. GRBIĆ)
Marina Banković, Denis Sgagliardi, Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio i Marko Šarić (T. GRBIĆ)

Stvoriti jednake mogućnosti za sve građane vodeći se načelom supsidijarnosti, smanjiti nezaposlenost, provoditi politiku pravedne raspodjele dobara i resursa te postati primjer dobre prakse upravljanja Vodnjanom i Vodnjanštinom ciljevi su Građanske inicijative zaSLUŽITI - Per Servire e Meritare, koja se danas predstavila na konferenciji za novinare.

Moto im je: Krenimo iz Vodnjana, promijenimo Hrvatsku.

- Želimo uključiti građane u donošenje odluka, poticati gospodarski sektor, cjeloživotno obrazovanje i toleranciju među građanima. Možda ovo zvuči kao velike riječi koje su se već čule, ali radimo na konkretnim mjerama i javnosti ćemo ih predstaviti do ožujka, istaknuo je Denis Sgagliardi iz Građanske inicijative zaSLUŽITI.

Da je situacija u Vodnjanu alarmantna upozorio je član inicijative Marko Šarić i rekao da je ekonomska kriza prevelik izazov za vladajuću opciju u Gradu što, kako je pojasnio, dokazuju konstantni rebalansi proračuna u proteklih nekoliko godina.

- Zbog toga se stvaraju teškoće u radu korisnika proračuna i društveni život je na niskom nivou. Svjesni smo da je zbog krize teško ostvariti proračun jer je mnogo tvrtki propalo, velik broj građana je nezaposlen, ali smatramo da smo sposobni postići zaokret u upravljanju i napredak u ekonomskom, socijalnom i kulturnom smislu.

Zato ćemo se kandidirati na lokalnim izborima i oformiti Građansku listu te imati kandidata za gradonačelnika i dogradonačelnika, rekao je Šarić.

Građane Vodnjaštine, od Krnjalože do Galižane i od Fondola do Kacane pozvale su Marina Banković i Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio na pridruživanje GI-u.

- Pozivamo i one koji se nemaju ambicija baviti politikom da nam se obrate sa svojim idejama i prijedlozima i to na broj telefona 099/6565468 radnim danom od 16 do 20 sati ili na mail [email protected], rekla je Banković. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter