Gradani vjeruju da bi nas Rohatinski mogao spasiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kao što sam vec u više navrata izjavio, nemam politickih ambicija i necu se kandidirati na predstojecim parlamentarnim izborima, izjavio je za Novi list guverner HNB-a Željko Rohatinski komentirajuci rezultate najnovije HTV-ove ankete prema kojima cak 33,7 posto gradana upravo njega vidi kao osobu koja zemlju može izvuci iz krize.

Prema rezultatima te ankete, SDP u ovom trenutku uživa potporu 16,2 posto biraca, a HDZ 6,8 posto. Slijede HNS s 3,3 i Milan Bandic s 3 posto potpore biraca.

Anketa je provedena na uzorku od 600 ispitanika. Više od 58 posto ne zna za koga bi glasalo i nece izaci na izbore. Cak 33,7 posto gradana smatra da bi nas guverner HNB-a Željko Rohatinski mogao izvuci iz krize. Daleko iza njega su šef oporbe Zoran Milanovic s 5,3 i premijerka Jadranka Kosor s 5 posto potpore.

Ovako veliko povjerenje gradana, koje k tome rapidno raste (prije mjesec dana u Rohatinskog kao spasitelja iz krize vjerovalo je 13,8 posto gradana), ide u prilog guvernerovim dobrim politickim izgledima ako odabere taj put, no on to ponovno demantira, i to je, kako kaže, njegov konacni stav.

Rekao nam je i da u svemu tome "ima nešto puno važnije, a to je rastuce uvjerenje da pojedinac može zemlju izvuci iz krize".

- To predstavlja jasnu poruku politickim strankama i institucijama države i nadam se da ce iz toga izvuci odgovarajuci zakljucak, kako prije tako i nakon izbora, porucuje Rohatinski, ne želeci se upuštati u daljnje komentare jer je, kaže, "sve jasno samo po sebi".


Podijeli: Facebook Twiter