Građani Verude i Stoje danas o proračunu

Rasprave po mjesnim odborima trajat će do petka (M. MIJOŠEK)
Rasprave po mjesnim odborima trajat će do petka (M. MIJOŠEK)

Danas u 16 sati u Mjesnom odboru Veruda (Banovčeva ulica 4/6), a potom u 18 sati u prostorijama MO Stoga i MO Sv. Polikarp-Sisplac u Lettisovoj 1, bit će organizirane prve javne rasprave koje po mjesnim odborima organizira Grad Pula u procesu izrade proračuna.

Naime, zbog izrade što kvalitetnijeg i transparentnog proračuna za 2014. godinu, od 5. do 8. studenog, provodit će se javne rasprave da bi građani imali priliku iznijeti svoje prijedloge i ideje koje žele realizirati u svojim mjesnim odborima.

Rasprave će potom uslijediti sutra, u srijedu 6. studenog i to u prostoru MO Vidikovac, na adresi Vidikovac 7 za područje tog i Mjesnog odbora Nova Veruda. U 18 sati u Osnovnoj školi Šijana održat će se rasprava za područje MO-a Šijana. U četvrtak u 16 sati na redu su MO Stari Grad, MO Arena i MO Monte Zaro, a za njih se izlaganje organizira u Vijećnici na Forumu 1.

Isti dan u 19 sati predstavljanje i rasprava o proračunu bit će organizirani i za žitelje MO-a Gregovica, Kaštanjer i Monvidal u prostorima na adresi Kaštanjer 10. U petak će u 15 sati pak biti organiziran susret sa žiteljima MO-a Valdebek i Busoler u prostorima na adresi Šišanska 25 A, u 17 sati za MO Veli Vrh u Brunjakovoj 5, a u 19 sati za MO Štinjan na adresi Selo 2.

Cilj rasprave je u proces kreiranja Proračuna Grada Pule uključiti što veći broj zainteresiranih da bi dobili što kvalitetniji prijedlog Proračuna. Javno iznošenje stavova građana preduvjet je rješavanja krucijalnih pitanja pojedinih mjesnih odbora, te iz Grada pozivaju građane da se odazovu, ali je zbog ograničenog broja sjedećih mjesta nužno prisustvovanje najaviti tajnicima mjesnih odbora. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter