Građani traže brže radove, Hrvatske vode zadovoljne


Još "samo" 16 mjeseci bit će, prema planu, zatvoren unutarnji prometni trak velikog rotora u Šijani i odvojak za Ulicu 43. istarske divizije te svi lijevi, inače dvotračni, prilazi rotoru. Već prilikom objave ovog projekta nemali šok izazvala je činjenica da će unutarnji prometni trak rotora biti zatvoren za promet godinu i pol dana, točnije do početka ljetne sezone 2017. godine?!

Tako dugačak rok za izvođenje radova iznenadio je mnoge upravo zato što su već prilikom gradnje kružnog toka u njegovu unutrašnjost položene velike cijevi za odvodnju, pa još godinu i pol dodatnih radova doista čudi. Kad se tome doda da se s početkom radova kasnilo već u startu zbog postavljanja prometne signalizacije uokolo gradilišta te da intenzitet radova i količina mehanizacije na gradilištu nikako ne idu u prilog "zahuktalim" radovima, onda je jasno da kritike građana, prvenstveno vozača imaju uporište.

- Pa intenzitet radova na rotoru je uistinu kao da se radi na nekoj livadi gdje nikome ne smetaju, a ne na ulazu u grad i da je upravo zbog tih radova zatvoren unutarnji prometni trak. Već sada su velike gužve na i uokolo rotora, što će tek biti kada počne turistička sezona? Jedan bager svako toliko kopa, jedan do dva kamion odvoze zemlju… Pa zar se tako radi na ovako velikom projektu? Kakav je to intenzitet radova, zar Grad ne može reagirati? Ajde što nitko na rotoru ne radi nedjeljom, ali zašto se ne radi i subotom jer ni tada nema nikog od izvođača - ogorčeni su i dalje Puljani.

Upravo stoga smo "državne" vode upitali zbog čega intenzitet radova nije dinamičniji.

- Radovi su se odvijali u kontinuitetu bez zastoja, u skladu s dinamikom i terminskim planom izvođenja. S obzirom na navedeno, nema potrebe za rad tijekom vikenda. Također, odvodnja preostalih lokacija – kišnih vrtova, koji se povezuju na lagune u rotoru, ima svoj prioritet izvođenja kako se ne bi stvorili negativni hidraulički učinci uslijed dotoka površinskih voda, pojasnili su dinamiku radova iz Hrvatskih voda te ustvrdili da imaju rok završetka svih radova 18 mjeseci. (Goran ROJNIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 5. VELJAČE


Podijeli: Facebook Twiter