Građani prepoznali iskrenost i poštivanje zajedničkih vrijednosti

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

"IDS je na ovim izborima bez sumnje ostvario povijesni rezultat. Na razini županije čak 13 posto bolji od onog ostvarenog 2013. godine, a ostvarili smo, gotovo pa nevjerojatnih, 57 posto glasova. Veliki porast broja glasova u odnosu na prošle izbore, od čak 7 posto, zabilježen je i u Puli, te stoga još jednom hvala sugrađanima na ovolikoj podršci" - kazao je danas u sjedištu stranke predsjednik IDS-a i izborni pobjednik u najvećem istarskom gradu Boris Miletić. On je izrazio zadovoljstvo zbog nadmoćne pobjede IDS-ovog Valtera Flega na izborima za župana i rezultatima po kojima je apsolutni rekorder po podršci na izborima za župana na prostoru čitave Hrvatske, ali i pobjedom u prvom krugu u sedam gradova i 14 općina.

"Sretan sam jer su svi naši kandidati vodili isključivo afirmativnu i vrlo korektnu kampanju, a tih se standarda namjeravamo držati i ubuduće. Građani, s druge strane, znaju što se i kako u njihovim sredinama radilo i napravilo, te su masovno glasali za nastavak politike rasta i razvoja" - kazao je Miletić. Na izbore se komentarom osvrnuo i IDS-ov pobjednik u utrci za župana Valter Flego. "Povijesni su to rezultati i veliki je to rast u odnosu na izbore prije četiri godine. Neki analitičari se čude kako je nakon 27 godina vlasti i prisustva na političkoj sceni moguće značajno rasti. Moguće je i to upravo na ovim lokalnim izborima gdje ljudi dobro poznaju jedni druge i gdje se iskrenim i neumornim radom, te dosljednim poštivanjem zajedničkih vrijednosti svakodnevno stječe i gradi povjerenje susjeda i sugrađana." - kazao je Flego.

Rijeka, Real Madrid i IDS

Rekorder među županima na ovim izborima Valter Flego taj rezultat ostvario je zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi na biralištima u svih 10 istarskih gradova i u 30 općina. Jedino je u Svetom Petru u Šumi HDZ-ova Monika Udovičić uspjela obraniti „čast kućnog praga“. Njegov neformalni komentar, nakon zaključenja službenog dijela konferencije za novinare, na te i na rezultate ostalih stranačkih kandidata bio je "U nedjelju su znači pobijedili Rijeka, Real Madrid i IDS!" 

Gradovi izborna baza liberalno lijevog centra

Predsjednik IDS-a Boris Miletić komentirao je činjenicu da vladajuća stranka na nacionalnoj razini HDZ, usprkos pobjedi u mnogim sredinama i županija ipak uglavnom "ne stanuje u velikim hrvatskim gradovima". Naime uz bolni debakl stranačkog kandidata u izbornoj utrci u Zagrebu, HDZ nije uspio pobijediti ni u jednom od ostala 3 velika grada, a jedino u Splitu ima kandidata u drugom izbornom krugu. "Mislim da je to rezultat i njihovog nerada i neizvršavanja izbornih obećanja. U gradovima građani očito više biraju liberalno lijevi centar, nego što se opredjeljuju za desnicu" - kazao je Miletić. (Milan PAVLOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter