Gradani porucuju: Necete postaviti antenu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnici umaškog naselja Komunela sakupili su oko 400 potpisa protiv postavljanja bazne stanice T-HT-a na vrh tornja vatrogasnog doma u njihovom susjedstvu i svoju su peticiju predali gradskim vijecnicima na sjednici održanoj u  cetvrtak.

Postavljanje bazne stanice zapocelo je 11. rujna, a dva dana kasnije, odnosno kada su shvatili o kakvim je radovima rijec, gradani su se pobunili protiv podizanja metalne konzole za prijenosnik signala T-Com-a. Grad Umag je prethodno toj tvrtki potpisao pravo služnosti i dozvolio postavljanje telekomunikacijske opreme na zgradi JVP-a iako u dokumentaciji nije bilo definirano kakvi ce se uredaji postaviti.

Nakon dojave gradana Grad je prekinuo radove i kani pokrenuti raskid ugovora. "Zaustavili smo radove dok se saznamo o kakvoj se opremi radi. Ako se utvrdi bilo kakva štetnost, radovi ce se obustaviti do daljnjeg", rekao je gradonacelnik Vili Bassanese na sjednici vijeca u cetvrtak i podsjetio da je prije godinu dana Grad zaustavio i podizanje stupa visokog 30-ak metara u naselju Soši, gdje je T-Com namjeravao postaviti antenski uredaj, za što je imao urednu dokumentaciju i potpisane dokumente poglavarstva iz bivše gradske vlasti.



"Što se u prošla vremena dogadalo po pitanju postavljanja antenskih uredaja na podrucju Umaga, ne znam, no od lipnja 2009., otkad smo mi na vlasti, na podrucju grada nije postavljen nijedan antenski uredaj. Odluke o njihovu postavljanju donosit cemo samo prema važecim propisima ove države", kazao je Bassanese.

Sjednici vijeca prisustvovali su i stanovnici Komunele. Jedna se ljutita gospoda ustala i, usprkos tome što joj je predsjednik Vijeca Goran Slavujevic kazao da nema pravo govoriti, upala je gradonacelniku u rijec.

"Necete postaviti antenu!", rekla je i dodala da nece šutjeti jer tamošnji žitelji placaju gradonacelnika i njegove strucne službe, kao i sve ostale brojne obaveze prema Gradu. Sjednica nije prekinuta, a rasprava se preselila u hol vijecnice, gdje su gospodu pokušali smiriti Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman.

Iduci tjedan, najavili su iz Grada, stanje na terenu kontrolirat ce komunalni redari.


Podijeli: Facebook Twiter