Građani odlučuju o izgledu Valkana

Građani će sami osmisliti uređenje kupališta (Arhiva)
Građani će sami osmisliti uređenje kupališta (Arhiva)

Prvog srpnja Grad Pula pokreće e-Konzultacije da bi od građana dobio prijedloge o tome kakvo kupalište žele na Valkanama. Kako kažu, jedno od najatraktivnijih područja Pule predstavlja veliki razvojni potencijal, a o njegovom izgledu trebaju odlučivati i sami građani.

Čisto more, očuvani okoliš, zelenilo i bogatstvo flore, navodi se u najavi raspisivanja poziva za predaju prijedloga, elementi su koji već sada krase ovo područje, a putem e-Konzultacija Grad želi prikupiti sve prijedloge, ideje i mišljenje građana da bi dodatno oplemenili to područje.

Područje obuhvata koje se proteže na 11,4 hektara određeno je Detaljnim planom uređenja (DPU) Valkane te su namjenom područja definirane tri osnovne prostorne zone i predviđene moguće poslovne i sportsko-rekreacijske namjene.

Namjera je Grada Pule da na ovom području uredi i izgradi jedinstveni polivalentni kupališni kompleks s ciljanom uslugom u smještajnom dijelu i uslužnim komplementarnim sadržajima, usmjeren primarno na građane Pule i šire regije čime bi svoj, pomalo nedefinirani status pretvorila u novu dodatnu vrijednost Pule.

"Grad Pula ovim putem želi dodatno unaprijediti komunikaciju s građanima i uključiti ih u aktivno promišljanje razvoja grada. Već ranije građani su putem e-Konzultacija odlučivali o načinu prometovanja rivom, budućem izgledu kružnog toka u Šijani te dali svoje prijedloge koji su potom uvršteni u gradski proračun", piše u pozivu za e-Konzultacije gradskog Odsjeka za informiranje. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter