Gradani: Kosor znala za Fimi-Mediju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecina hrvatskih gradana ne vjeruje pripadnicima vodstva HDZ-a koji tvrde da nisu ništa znali o poslovanju tvrtke Fimi-Media i navodno nezakonitom financiranju svoje stranke. To pokazuju rezultati istraživanja agencije Puls napravljenog za potrebe Nove TV.

Na pitanje jesu li osim Ive Sanadera i Mladena Barišica i ostali clanovi Predsjedništva HDZ-a znali da se njihova stranka financirala i pomocu Fimi-Medije, 33 posto ispitanika odgovorilo je da su svi oni znali, 24 posto smatra da je vecina clanova Predsjedništva znala, a jednaki postotak vjeruje da su samo odabrani bili upoznati. Samo tri posto ispitanih uvjereno je da su za Fimi-Mediju znali jedino izravno ukljuceni u poslove s njom, dok 15 posto ne zna.

Vrlo loše u istraživanju prošla je i pojedinacno premijerka Jadranka Kosor. Naime, 39 posto gradana smatra da je ona sigurno znala za ilegalno financiranje HDZ-a, a još 33 posto ih misli da je premijerka vjerojatno znala.

Dakle, cak 72 posto Hrvata ne vjeruje Kosor kad tvrdi da se sve odvijalo mimo njezinog znanja; medu HDZ-ovim biracima ta je brojka 44 posto. Tek 15 posto ispitanika na njezinoj je strani i procjenjuju da doista nije znala kako se sve financirao HDZ.

Zanimljivo je i koga gradani smatraju zaslužnim za pokretanje istraga o slucaju "Fimi-Media". Unatoc stvaranju medijske slike da najveca priznanja zaslužuje glavni državni odvjetnik Mladen Bajic, samo pet posto ispitanika slaže se s tim, jednaki postotak dobila je policija.

Najviše Hrvata, njih 44 posto, vjeruje da su osobe koje su prve progovorile inicirale istrage, a tu je na drugom mjestu Jadranka Kosor koju 12 posto drži najzaslužnijom.


Podijeli: Facebook Twiter