Gradani-glumci u akciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula predstavljen je projekt "U ocekivanju...akcije!", pokrenut u ožujku ove godine s ciljem formiranja skupine "obicnih" gradana koji ce zajedno s voditeljima Dramskog studija INK-a raditi na predstavi Forum kazališta.

Skupina od deset polaznika, zajedno s džokerima Marijanom Peršic i Aleksandrom Bancicem, nalazila se jednom do dva puta tjedno.

Sada je predstavljen prvi dio projekta, a to je bio svojevrsni pokusni javni nastup i prvi susret s publikom. Projekt ce biti finaliziran u rujnu i listopadu.

Polaznici su zajedno odabrali teme, istraživali, osmislili price, improvizacijom došli do teksta, a zatim izradili rekvizite i kostime.

U prvoj prici razraduju problem maloljetnicke trudnoce, odnosno što se dogada u obitelji kada se sazna da je maloljetna kcer ostala u drugom stanju. Glumili su Blanka Kupres, Branka Bucconi, Ana Fornažar, Danijela Jaklin, Manuela Krakar i Marko Mavija, a džokerica je bila Marijana Peršic.

Druga tema bila je naslovljena "Radnicka prava". Kako reagiraju radnici jedne trgovine kada drugi mjesec ne dobiju placu? Sudjelovali su Monika Topic, Olivera Jovic, Manuela Krakar, Dean Buic i Diego Martincic uz džokera Aleksandra Bancica.


Podijeli: Facebook Twiter